Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2014, 17:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan druhý o milimetre! Na Tour de France láme rekordy

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

7. etapa Tour priniesla zaujímavý, no opäť nevydarený únik, skvelý výkon Cannondaleu a ďalšie body pre Petra Sagana, ktorý láme rekordy Tour de France!

Peter Sagan druhý o milimetre! Na Tour de France láme rekordy

Vďaka včerajšiemu úžasnému výkonu Petra, kedy ho od prvého miesta delili len decimetre, sme boli svedkami prepisovania histórie. Po tom, čo nášho najlepšieho cyklistu zavreli v záverečnom špurte, dosiahol 5. miesto. V prvých 6. etapách tak ako jediný jazdec v histórii došiel do cieľa vždy na prvých 5. miestach!. Máme možnosť sledovať vskutku heroické výkony. Máme za sebou prvých 7 z 21 etáp tohtoročnej Tour de France. Žltý dres naďalej patrí Nibalimu, bodkovaný Lemoineovi, zelený a biely nášmu Saganovi. Dnešná dosť zvlnená etapa so stúpaniami vyhovovala najmä Petrovi. Nakoniec sa o ňom hovorí, že je najlepší špurtér medzi vrchármi a najlepší vrchár medzi špurtérmi. Počas celej etapy jeho tím Cannondale preukazoval skvelý výkon, kedy ťahali celý pelotón a mali ohromnú porciu zásluhy na zneškodnení úniku. V závere teda únik nemal šancu, videli sme aj pád Van Garderena, ktorému daroval svoj bicykel Peter Velits (nah).


Zjazd vyzeral pre Slovač celkom optimisticky, Peťo zjazdy vie, no mal pri sebe len jedného jazdca. Jeho najväčší konkurenti v boji o zelený dres odpadli už dávno a Peťovi tak šlo len o konečne prvé miesto v etape. Počas celej etapy nevykazoval žiadne bolesti zo zranení ani náznaky únavy. V posledných 10 kilometroch tak teda stúpali šance na celkové víťazstvo v 7. etape. Peťo presne pred rokom vyhral 7. etapu, takže by to bolo aj symbolické. 5 kilometrov pred cieľom sa Peter pokúsil o únik s Gautierom a nám sa tak dvíhal tlak. Sagan predviedol naozaj riskantný ťah a záver bol vskutku nervy-drásajúci. Záverečný špurt priniesol súboj najväčších favoritov. Peter Sagan zabojoval jak pán, avšak ani to nestačilo. V závere mu chýbal približne milimeter, čo je skutočne na porážku. Peter bude určite po včerajšej etape ešte smutnejší. Asi mu to jednoducho nie je súdené. Na prvom mieste teda skončil pretekár tímu Omega Pharma-Quickstep Matteo Trentin. Na tretej priečke skončil Tony Gallopin.

V boji o zelený dres má Peťo náskok už 113 bodov a je prakticky isté, že ak sa nestane niečo neočakávané a nepríjemné, dres mu aj zostane. Je to proste jeden z najkomplexnejších jazdcov na svete a zvádzať s ním súboj o zelený dres už pomaly nikto nemá záujem. Zajtra začínajú kopcovité etapy a Peter si tak oddýchne, žltý dres pravdepodobne ale už neoblečie. 


No povedzte mi, je toto normálne?

Peter Sagan druhý o milimetre! Na Tour de France láme rekordy

Konečné poradie

1. Matteo Trentin (OPQS) 5:18:39
2. PETER SAGAN (Cannondale) +0
3. Tony Gallopin (Lotto-Belisol) +0
4. Tom Dumoulin (Giant-Shimano) +0
5. Simon Gerrans (Orica Greenedge) +0
6. Daniel Oss (BMC) +0
7. Cyril Gautier (Europcar) +0
8. Sylvain Chavanel (IAM) +0
9. Sep Vanmarcke (Belkin) +0
10. Greg Van Avermaet (BMC) +0
-------------------
113. PETER VELITS (BMC) +6:08

Domov
Zdieľať
Diskusia