Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2013, 20:20
Čas čítania 0:00
tlačová správa

10. ročník Orange Fashion bude oslavou slovenskej módy

MÓDA MÓDA ORANGE
Uložiť Uložené

Orange Fashion je tu po desiatykrát a aj tentokrát má čo ponúknuť z oblasti slovenskej módy. Takisto sa bude opäť pomáhať pomocou špeciálnej kolekcie Šaty zo srdca.

10. ročník Orange Fashion bude oslavou slovenskej módy

Prestížne módne podujatie Orange Fashion pri príležitosti svojho 10. výročia predstaví 9. decembra módnych návrhárov, ktorých tvorba dlhodobo kreatívne aj kvalitatívne obohacuje slovenskú módu. Ako jediná módna show už desať rokov umožňuje domácim tvorcom predstaviť ich kreatívny potenciál na najvyššej úrovni. Súčasťou prehliadky bude aj kolekcia Šaty zo srdca a výťažok z jej dražby bude venovaný na pomoc predčasne narodeným deťom, ktorým pomáha aj dobročinný Ples v opere.

 

Orange Fashion je prestížnou módnou udalosťou, ktorá umožňuje renomovaným slovenským tvorcom prezentovať svoju tvorbu a pohľad na spoločenskú módu, a to v špičkových profesionálnych podmienkach, porovnateľných s podobnými podujatiami v zahraničí. Nadchádzajúci 10. ročník Orange Fashion venuje 9. decembra priestor výlučne slovenským módnym návrhárom, ktorých tvorba významným spôsobom obohacuje módnu scénu.

Jedinečné kolekcie, renomovaní tvorcovia

Za deväť rokov zaplnilo prehliadkové mólo Orange Fashion 42 jedinečných kolekcií, ktoré ich autori vždy vytvorili exkluzívne len pre toto prestížne módne podujatie. To sa stane aj tento raz a na desiatom ročníku módnej show uvedú svoje autorské kolekcie Veronika Hložníková, Marcel Holubec W, Fero Mikloško, Hana Převrátilová s Borisom Hanečkom a Mária Štraneková. Dvaja z nich - Veronika Hložníková a Fero Mikloško - patrili medzi tých, ktorí svoje diela prezentovali aj na prvom ročníku Orange Fashion v roku 2004. „Naším zámerom pred desiatimi rokmi bolo vytvoriť podujatie, ktoré umožní kvalitným tvorcom slovenskej módnej scény každoročne uviesť prehliadku svojej kreatívnej inšpirácie, a tým posúvať latku kvality domácej tvorby stále vyššie. Sme radi, že sa to podarilo,“ uviedla Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Exkluzívna premiéra spoločenskej módy sa uskutoční po prvý raz v histórii Orange Fashion v priestoroch Slovenskej filharmónie. V jej elegantnom prostredí sa bude snúbiť historický prierez doterajších deviatich ročníkov Orange Fashion s éterickou vzdušnosťou, jedným z leitmotívov, ktoré sa rozvinú pod režisérskym vedením Jany Burkiewicz.

Aj tento raz organizátori pripravujú zvučné mená módnych návrhárov, ale aj modeliek. Diela návrhárov počas predchádzajúcich ročníkov predviedli na móle Orange Fashion špičkové profesionálne modelky ako Tereza Maxová, Michaela Kociánová, Ivica Sláviková, Denisa Dvončová, Kamila Filipčíková či Kristína Chrasteková. „Ani tento rok to nebude inak a pripravujeme opäť zaujímavé mená, ktoré sú synonymom kvality a profesionality, rovnako ako je ním Orange Fashion“, dodala A. Cocherová. Módnu show bude uvádzať moderátorka Soňa Müllerová. O hudobné aranžmány sa postará hudobný dramaturg Matej Drlička a vizáž a vlasový styling modeliek bude mať vo svojich rukách tím expertov pod vedením Kataríny Kmecovej a Renáty Márovej.

10. ročník Orange Fashion bude oslavou slovenskej módy

Špeciálna kolekcia Šaty zo srdca bude pomáhať bez nároku na honorár

Už po tretí raz sa spojí Orange Fashion s motívom pomoci. Aj v tomto roku módni návrhári, ktorí predvedú svoje spoločenské kolekcie, pripravili bez nároku na honorár päť modelov spoločenských šiat s názvom Šaty zo srdca. Bude ich spájať spoločná červená farba a zámer pomôcť. Aj tento raz bude výťažok zo špeciálnej dražby venovaný na dobročinný účel, na ktorý sa zameriava nadchádzajúci 14. ročník Plesu v opere, a tým je pomoc predčasne narodeným deťom.

Domov
Zdieľať
Diskusia