7. Tempe goreng
Hlavnou zložkou tohto tradičného jedla je tempeh. Pochádza z Indonézie, kde má rôzne využitia. V tomto jednoduchom recepte sa tempeh nakrája na hrubé plátky, marinujú sa v zmesi korenín a tekutín, a potom sa opečú na panvici alebo vyprážajú, kým nie sú chrumkavé.
6. Guacamole
Guacamole je známa pochúťka, ktorej pôvod siaha až k Aztékom v 16. storočí. Vyrába sa zo zrelého roztlačeného avokáda, cibule, čili papričiek a korenín, ako sú soľ a koriander. Hlavnou zložkou je avokádo, bohaté na zdravé tuky, vitamíny, minerály a bielkoviny. Názov avokádo pochádza z aztéckeho slova ahuacatl, čo znamená semenník, a verilo sa, že má afrodiziakálne účinky.
5. Diri ak pwa
Na piatom mieste sa umiestnilo národné jedlo stredoamerickej krajiny Haiti s názvom diri ak pwa, ktoré pozostáva najmä z fazule a ryže. Toto jedlo sa môže pripravovať z rôznych druhov fazule, ale najčastejšie sa používa druh pinto. Vyznačuje sa predovšetkým vysokou výživovou hodnotou, pretože samotná ryža je bohatá na škrob a rovnako ako fazuľa, obsahuje železo a bielkoviny.