4. Yudofu
Štvrté miesto patrí japonskej polievke yudofu, ktorej názov možno preložiť ako „tofu v horúcej vode“. Ako už názov napovedá, tento jednoduchý pokrm sa pripravuje zohrievaním tofu vo vode, ktorá je zvyčajne ochutená len sušenými morskými riasami. Toto jedlo pripravujú budhistickí mnísi žijúci v oblasti Kjóta, ktorí musia dodržiavať prísnu diétu a vyhýbať sa konzumácii akýchkoľvek živočíšnych produktov.
3. Mahjuba
Na treťom mieste je tradičný alžírsky chlieb mahjuba, ktorý je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v krajine. Jeho placky sa zvyčajne vyrábajú z krupice a plnia sa kombináciou paradajok a karamelizovanej cibule. Mahjuba sa tradične podáva s omáčkou harissa, ale nie je to podmienkou.
Článok končí na ďalšej strane
Strana 3 z 4