Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vstúp do roku 2025 so zľavou 25 % na všetky typy predplatného 🥳
29. decembra 2024 o 9:30
Čas čítania 4:28
Adriana Královičová

Lucia z Lulusbakery: Za vajíčka sme si tento rok priplatili kráľovsky. Vianoce sa pre nás stávajú menej lukratívne (Rozhovor)

Lucia z Lulusbakery: Za vajíčka sme si tento rok priplatili kráľovsky. Vianoce sa pre nás stávajú menej lukratívne (Rozhovor)
Zdroj: Lulusbakery
ZAUJÍMAVOSTI GASTROPRIEMYSEL SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Lucka v Trnave vybudovala úspešný cukrárenský biznis Lulusbakery. Mamička dvoch detí prezradila, čo tento rok fičí najviac.

Lucia Halaksová vybudovala úspešný cukrárenský biznis. Jej profil s názvom Lulus Bakery sleduje na Instagrame 101-tisíc followerov a videá jej sladkých výtvorov obleteli celý svet. Úspešná podnikateľka a mamička dvoch detí pre Refresher porozprávala, čo pre cukrárov znamená vianočná sezóna, ale aj to, ako ich prácu ovplyvňuje inflácia. 

Lucka stojí za všetkými receptúrami, každý jeden koláč či torta prechádza jej rukami a rukami jej šikovných kolegýň. Špecializujú sa na torty, makarónky, mini dezerty a kompletný sladký catering. Riadia sa jedným dôležitým pravidlom, a tým je, žiadny marcipán! „Dobošku alebo špic u nás nenájdete. Zato makarónky, tartaletky, cupcaky, cheesecaky, či brownie od výmyslu sveta určite áno. Rada sa však pozriem na zúbok aj receptúram klasických koláčikov a trošku ich inovujem a vylepším. Presne takto vznikol aj náš skvelý Pán Punčák. Tradičné pracovné postupy a recepty premieňame na moderné dezerty a koláče,“ hovorí. 

Aké je to podnikať v cukrárenskom biznise? Ktorú základnú ingredienciu musela tento rok skoro kupovať do zahraničia? Sú Vianoce stále pre cukrárov tou najsilnejšou sezónou? Ako si Lucia vybudovala svoju komunitu a ako sa dá stihnúť všetko od podnikania po starostlivosť o dve malé deti si prečítaš v rozhovore.  

Odporúčané
Tomáš predáva 25 rokov ohňostroje: Slováci si myslia, že je to prežitok, no laserová šou môže stáť mestá dvojnásobok (Rozhovor) Tomáš predáva 25 rokov ohňostroje: Slováci si myslia, že je to prežitok, no laserová šou môže stáť mestá dvojnásobok (Rozhovor) 31. decembra 2024 o 9:30

Ak ťa bavia rozhovory so šikovnými Slovákmi, prečítaj si článok o Zuzke, ktorá vyrába chlebíčky v Michalovciach. Ria zase premieňa Airbnb na kľúč a venuje sa interiérovému dizajnu. Baví ťa naša tvorba? Pridaj sa do klubu Refresher+.

Lulusbakery, vianoce, úspešní Slováci
Zdroj: Lulusbakery

Lucia, na Instagrame ťa sleduje 101-tisíc sledovateľov. Ako si si vybudovala takúto komunitu?

Keď som začínala, na sociálnych sieťach bolo len veľmi málo kvalitných cukrárskych profilov. Pravidelne som zdieľala videá, recepty a umožnila sledujúcim nahliadnuť do môjho súkromného života. Vydala som aj cukrárske knihy. Venovala som sa sociálnym sieťam s veľkou starostlivosťou a tento prístup sa mi nakoniec vyplatil.
 

Na mojom profile sa objavilo niekoľko inšpiratívnych dizajnov tort, ktoré sa stali virálnymi a priniesli mi sledujúcich z celého sveta.
 

Ako si začínala s pečením a čo ťa inšpirovalo k založeniu vlastného biznisu? 

Začala som s pečením, pretože ma to jednoducho chytilo. Dodnes tvrdím, že pečenie je vášeň, ktorú dokáže robiť len ten, kto to naozaj miluje. Koláče potrebujú lásku. K rozhodnutiu založiť biznis ma viedlo jednoducho to, že som sa chcela posunúť ďalej.

Nechcela som už piecť doma „na kolene", ale chceli sme zákazníkom ponúkať profesionálny produkt. Na to je potrebná profesionálna prevádzka, nielen domáca rúra a chladnička, kde sa na spodnej poličke povaľujú slaninky a na vrchnej koláče.

Ako to všetko stíhaš s dvoma malými deťmi? 

No každým rokom je to čoraz náročnejšie. (smiech) Napríklad teraz, týždeň pred Vianocami, čo je najrušnejší cukrársky týždeň v roku, som doma so soplíkom s obidvoma malými deťmi. Stíhať sa to dá len vďaka šikovným a kvalitným zamestnancom.
 

Čo je na vedení cukrárskeho biznisu najnáročnejšie? Musela si zvýšiť ceny pri aktuálnej inflácii? 

Ako pri každom podnikaní, aj v cukrárstve je takmer všetko náročné. Je to zodpovednosť za každý krok, nielen za seba, ale aj za zamestnancov. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Trojročné - 17 %
180 € 150 €
Účtuje sa raz za tri roky
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
8 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu Refresher+ so zľavou 25%

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo pre jej firmu znamená vianočná sezóna.
  • Akú najkomplikovanejšiu tortu urobili.
  • Akú ingredienciu tento rok skoro išla kupovať do zahraničia. 
  • Aké ceny sa pohybujú za vianočné boxy koláčikov.
Dočítaj článok so zľavou 25%
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 172837 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo Poukážka v hodnote 250 eur na dovolenku s Hydrotour
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia