Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2024 o 12:05
Čas čítania 0:45
Radoslava Juračková

Olympionička Imane Khelif, ktorá trpí zvýšenou hladinou testosterónu, vyhrala zlato. Oslavovala s prezidentom Alžírska

ŠPORT BOX OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po výhre neskrývala nadšenie a vďaku. Trénovala vraj 8 rokov.

Alžírska boxerka, ktorá bola terčom útokov kvôli jej genetickým preddispozíciám vyhrala na Olympijských hrách zlatú medailu. Porazila Číňanku Yang Liu. „Som veľmi šťastná, bolo to v Božích rukách. Splnil sa mi sen,“ cituje bezprostredné vyjadrenie športovkyne po víťazstve portál NBC.

Som spokojná so svojím výkonom. Trénovala som 8 rokov v USA, v Európe, ale aj po celom svete aby som to dosiahla. Ďakujem,“ poďakovala na záver, pričom sa otočila aj do hľadiska, kde ju podporovali fanúšikovia z Alžírska. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Imane Khelif | إيمان خليف 🇩🇿 (@imane_khelif_10)

Podľa informácií portálu oslavovala boxerka víťazstvo s prezidentom Alžírska. „Sme na teba veľmi pyšní Imane, si olympijská šampiónka. Tvoje víťazstvo patrí Alžírsku a tvoje zlato je aj alžírske zlato.“ V reakcii na prezidenta vzdala Khelif hold svojej krajine. „Nech žije Alžírsko. Zaslúži si viac ako len medailu. Ďakujem bohu za všetko. Medailu venujem celému arabskému svetu,“ hrdo uzavrela svoju reč. 

Podozrievali ju, že podstúpila zmenu pohlavia

Športovkyňa sa stala kontroverznou po tom, čo svoju súperku z Talianska prekonala za 46 sekúnd. Fanúšikovia sa domnievali, že je transsexuálna. V skutočnosti má zvýšenú hladinu testosterónu, ktorá pramení z ochorenia vývoja pohlavných orgánov.

Domov
Zdieľať
Diskusia