Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2024 o 11:00
Čas čítania 5:12
Richard Balog

Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke

Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke
Zdroj: The Frankie Shop
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Objav a vyskúšaj najnovšie trendy na tohtoročné leto.

Ženy majú pri výbere šortiek oveľa viac možností ako muži, čo však neznamená, že nájsť ten správny kúsok je jednoduché, keďže všetky časti outfitu podliehajú trendom a šortky nie sú výnimkou.

Vybrali sme štýly, s ktorými zaboduješ počas tohtoročného leta. Vyskúšaj ich na vlastnej koži a zažiar v uliciach aj na dovolenke pri mori.

Pri hľadaní dokonalého štýlu záleží hlavne na tom, ako ti padnú – vyber si siluety, ktoré môžeš kombinovať, a neboj sa vyskúšať okrem klasických modrých, čiernych, bielych alebo neutrálnych odtieňov aj výrazné vzory. Pri správnom výbere môžu byť šortky jedným z najtrvácnejších prvkov v tvojom šatníku.

TOP letné trendy pre mužov v roku 2024 nájdeš v tomto článku, zatiaľ čo najlepšie typy šortiek sú na tomto odkaze

Bella Hadid v jorts.
Bella Hadid v jorts. Zdroj: Getty Images
Ak ťa bavia články o trendoch, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Zea, NobodyListen aj Táňa Pauhofová. Toto sú najlepšie outfity z filmového festivalu v Karlových Varoch Zea, NobodyListen aj Táňa Pauhofová. Toto sú najlepšie outfity z filmového festivalu v Karlových Varoch 2. júla 2024 o 13:00

Jorts

Jorts (spojenie jeans a shorts, poznámka redakcie) sú džínsové šortky s dĺžkou okolo kolien, respektíve pod kolená, ktoré sú v trendoch aj v roku 2024.

Generácii Z ich ukázali módne domy ako Gucci, Max Mara či Givenchy v rámci letných kolekcií v minulých sezónach a potom stačilo, aby si ich obliekli celebrity či známe influencerky, a TikTok sa zbláznil.

Mladé ročníky milujú štýl nultých rokov, známy aj pod názvom Y2K, keď boli džínsové šortky v tomto strihu na vrchole popularity, a po prvotných obavách sme jorts podľahli aj v redakcii. Toto leto ti odporúčame kúsky v širokých strihoch, biele vyhotovenia či nedbalo odstrihnuté štýly. V jorts sa máš cítiť pohodlne, preto si vyber správnu veľkosť.

Cenovo dostupné modely džínsových šortiek v dobrých dizajnoch nájdeš v ponuke obchodov ako Zara, Weekday či COS, zatiaľ čo high-end vyhotovenia má v portfóliu každý veľký hráč v odevnom priemysle. Pozri si niekoľko našich tipov.

Weekday Astro Denim Baggy Shorts 49 €

Zoznam otvárame týmto unisex modelom jorts v sivom vyhotovení s vintage nádychom a veľkými dierami od značky Weekday. Široké šortky s piatimi vreckami sú vyrobené z tvrdého denimu zo 100 % organickej bavlny a ich cena je 49 eur. 

Weekday
Zdroj: Weekday

SLVRLAKE Fray Denim Shorts 315 €

Dokonalý vintage vibe dodajú tvojim outfitom jorts vo svetlomodrom odtieni z dielní losangelského brandu SLVRLAKE. Sú strihané z pevnej džínsoviny, majú vysoký sed, ideálnu dĺžku po kolená a sexy rozstrapkanie. 

SLVRLAKE
Zdroj: NET-A-PORTER

Acne Studios Fray Distressed Denim Shorts 350 €

Jeden z najkrajších modelov dlhých džínsových šortiek má v ponuke škandinávska módna ikona Acne Studios, a to v podobe týchto tmavomodrých roztrhaných krások za 350 eur.

Acne Studios
Zdroj: NET-A-PORTER

Krátke športové šortky

Okrem Y2K estetiky je už dlhší čas vo svete módy dominantný aj vintage štýl, a to v rôznych podobách vrátane športu, keď ulice ovládli nielen siluety tenisiek Samba či Gazelle s podpisom Adidas Originals, ale aj oblečenie inšpirované futbalovými uniformami.

Športové šortky by si nemala obmedzovať len na beh, nosenie do posilňovne alebo vonkajšie aktivity v horách. Pozri si moderné štýly z dielní značiek ako Prada, The Frankie Shop, Varley alebo Adidas v spolupráci s návrhárkou Wales Bonner, ktoré sú ako stvorené na každodenné nosenie. 

The Frankie Shop Gemma Mini Lounge Shorts – 88 €

V produktovom portfóliu značky The Frankie Shop nájdeš okrem sofistikovaných nadčasových modelov aj takéto športové šortky z bavlny, ktoré budeš chcieť nosiť celý deň každý deň. Majú perfektný krátky strih so širokými nohami a vyzerajú božsky.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Adidas Originals Cotton-Twill Shorts x Wales Bonner 150 €

Posledná spolupráca medzi nemeckým odevným gigantom Adidas Originals a návrhárkou Wales Bonner priniesla aj tieto krátke športové šortky so štvorčekovaným vzorom, ktoré majú dokonalý vintage strih.

Adidas Originals, Wales Bonner
Zdroj: NET-A-PORTER

Adidas Originals Recycled Crochet Shorts x Wales Bonner 180 €

Do pozornosti dávame aj ďalší model krátkych športových šortiek s charakteristickými tromi prúžkami spoločnosti Adidas a vintage dotykom uznávanej britskej návrhárky. Háčkovaný štýl v čierno-zelenej schéme je vyrobený z recyklovaných vlákien, má praktické vrecká na zips a stojí 180 eur.

Adidas Originals, Wales Bonner
Zdroj: NET-A-PORTER

Skort

Krok vedľa neurobíš v roku 2024 ani kúpou šortiek krížených so sukňou, ktoré sú známe ako skort. Z praktického hľadiska je skort naozaj prínosom – ponúka pohodlie, ochranu a voľnosť pohybu, čo sú veľmi žiaduce vlastnosti, ktoré sú pri nosení krátkej sukne často odopierané.

Ak ide o estetické výhody, tie sa pomaly stávajú jasnejšími, ako sa formuje nová verzia skortov a strih je čoraz lichotivejší pre všetky typy postáv. Zober si skort do mesta alebo na dovolenku a poďakuješ sa nám neskôr.

Zara Z1975 Denim Skort 22,95 €

Ak máš obmedzený rozpočet, respektíve nechceš do tohto trendu zbytočne veľa investovať, siahni po tomto cool denimovom modeli vo svetlomodrom odtieni a vyhrala si.

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Judy Pocket Skort 125 €

Buď trendy v tomto sivom skorte s veľkým predným vreckom z dielne značky The Frankie Shop, ktorý je vyrobený z ľahkých materiálov s prímesou vlny. Má vysoký pás, krátky strih aj pútka na opasok pre dokonalý styling.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

The Frankie Shop Paige Wrap Skort 132 €

O menej ako 10 eur drahší je tento elegantný variant so siluetou v tvare písmena A v béžovom odtieni od rovnakej značky. Je vyrobený zo stredne ťažkého materiálu a disponuje bočným vreckom. Kombinácia s vrúbkovaným tielkom je stávkou na istotu, pozri sa.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop
Odporúčané
Móda REFRESHER: TOP 10 letných outfitov od najštýlovejších Sloveniek a Češiek   Móda REFRESHER: TOP 10 letných outfitov od najštýlovejších Sloveniek a Češiek 5. júla 2024 o 14:00

Elegantné línie

Leto 2024 je v znamení voľných strihov a to platí aj v prípade elegantných šortiek. Dlhé vyhotovenia ľahko skombinuješ so skráteným vrchným dielom a s teniskami alebo balerínami. Rovnako ich zladíš s koženými čižmami a bielym tričkom. Fantázia nemá žiadne hranice.

V prípade, že preferuješ sofistikovanú „dospelácku“ módu pred streetwearom a ležérnym štýlom, ide o ideálnu voľbu, s ktorou sa nestratíš v dave. Na pracovný pohovor si radšej obleč niečo iné.

Zara Darted Bermuda Shorts 22,95 €

Španielsky módny reťazec Zara ponúka aj takéto sofistikované béžové šortky so stredne vysokým pásom, s jemným koženým efektom a dvomi prednými vreckami. Zapínanie je na zips, vnútorný gombík a háčik.

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Pleated Shorts 169 €

Palec hore dávame aj týmto elegantným sivým bermudám zo zmesi syntetických materiálov od značky The Frankie Shop, ktoré môžu byť tvoje za 169 eur. Majú perfektný rovný strih s dĺžkou po kolená aj predné a zadné vrecká na všetko, čo potrebuješ počas dňa.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

RÓHE Pleated Wool-Blend Wide-Leg Shorts 335 €

Ak si pripravená do elegantných šortiek investovať, potom máme pre teba tip v podobe nadčasového modelu z vlnenej zmesi v sivej farbe. Majú vysoký pás a široký tvar, ktorý zvýrazňujú sofistikované záhyby. Samozrejmosťou sú taktiež pútka na opasok.

RÓHE
Zdroj: NET-A-PORTER

Mužské boxerky

Posledný tohtoročný trend, ktorý stojí za povšimnutie, si ženy požičali z mužského šatníka, keď si privlastnili boxerky vo voľnom strihu. Ani v tomto prípade nejde o módnu novinku, ale o zrecyklovaný štýl z minulosti v aktualizovanej podobe.

Ženské boxerky sú na vzostupe, pričom verzie v dámskych veľkostiach sú špeciálne navrhnuté a vyrobené tak, aby lichotili a sedeli lepšie ako mužské štýly, vďaka čomu budú základom tvojho šatníka.

Od minulého roka vidíme na prehliadkových mólach a červených kobercoch čoraz populárnejší štýl bez nohavíc. Ak nemáš dostatok odvahy, tento trend predstavuje zlatú strednú cestu – boxerky sú primerane jednoduché a decentné na bežné nosenie, ale zároveň dostatočne výrazné na to, aby zaujali. Výhra pre všetkých.

Zara Striped Boxer Shorts 22,95 €

Ak hľadáš veľa muziky za málo peňazí, potom zbytočne nerozmýšľaj a siahni po svetlomodrom modeli s jemnými prúžkami zo Zary, ktorý kúpiš za 23 eur. Šortky s kontrastným elastickým pásom majú stredne vysoký pás a ľahko ich zladíš s matchy-matchy košeľou alebo jednoduchým dielom. 

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Boxer Shorts  119 €

V ponuke značky The Frankie Shop nájdeš aj perfektné boxerky. Ľahký model je zahalený do zeleno-modrých prúžkov na bielom základe, má voľný strih, elastický pás na gumu a je vyrobený zo 100 % bavlny v Portugalsku.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Miu Miu Striped Boxer Shorts 1 000 €

Bodku za tohtoročným zoznamom šortiek pre ženy dávame luxusným modelom boxeriek z dielní módneho domu Miu Miu. Logo spoločnosti sa vyníma na elastickom páse a dodáva tejto trendy verzii svoj charakteristický podpis. Cena 1 000 eur je však poriadny úlet.

Miu Miu
Zdroj: Miu Miu
Odporúčané
Outfit check slovenských a českých celebrít: Takto vyzerá luxus za tisícky eur v podaní Separa, Yzomandiasa či Dary Rolins Outfit check slovenských a českých celebrít: Takto vyzerá luxus za tisícky eur v podaní Separa, Yzomandiasa či Dary Rolins 29. júna 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia