Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2024 o 11:00
Čas čítania 3:43
Richard Balog

TOP letné trendy pre mužov: Skrátené vrchné diely, háčkované modely a krok vedľa neurobíš ani v jorts

TOP letné trendy pre mužov: Skrátené vrchné diely, háčkované modely a krok vedľa neurobíš ani v jorts
Zdroj: Footshop, MR PORTER, Zara
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Si už pripravený na tohtoročné leto? Takto dosiahneš dokonalý mestský vzhľad a vo väčšine prípadov za rozumnú cenu.

Leto sa oficiálne začína 20. júna. Ak už cítiš horúce teploty vo vzduchu alebo sa chystáš na dovolenku k moru, tento zoznam je ako stvorený pre teba. Vzhľadom na to, že trendy sú rýchle, ukážeme ti, ako by si sa mal orientovať v labyrinte módy počas horúcich dní v roku 2024.

Pozri si TOP letné trendy pre mužský šatník. Dobrou správou je, že vo väčšine prípadov nemusíš minúť stovky eur a relevantné modely nájdeš aj v ponuke cenovo dostupných značiek.

Ženská móda v roku 2024 ponúkne minimalizmus, udržateľné materiály či neprehliadnuteľné metalické odlesky a trblietavé flitre.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, limitovaných teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 10 letných tenisiek pre každý rozpočet: Nové travisy aj rakety od New Balance či Adidas za menej ako stovku TOP 10 letných tenisiek pre každý rozpočet: Nové travisy aj rakety od New Balance či Adidas za menej ako stovku 30. mája 2024 o 15:30

Crochet

Ľahké pleteniny sú perfektnou voľbou v priebehu letnej sezóny, čoho dôkazom je ich bohaté zastúpenie v nových ready-to-wear kolekciách od módnych domov. V popredí sú najmä háčkované modely vrchných aj spodných vrstiev – od búnd cez polokošele a košele až po šortky, ktoré na prvý pohľad pripomínajú malé obrusy pod vázy, aké nájdeš u starej mamy.

Známu techniku si osvojili návrhárske tímy značiek ako Kith, Amiri, Marine Serre, Prada či Fendi a vytvorili atraktívne kúsky, v ktorých zaboduješ. Atraktívne vyhotovenia však nájdeš aj v ponuke cenovo dostupných reťazcov typu H&M, Zara, The Frankie Shop a podobne. Za pozornosť stoja aj doplnky vrátane háčkovaných klobúkov či tašiek, ktoré sú ako stvorené na letnú dovolenku a pláž.

Zara Crochet Knit Textured T-Srirt 29,95 €

Zara
Zdroj: Zara

Zara Crochet Striped Short-Sleeve Shirt 45,95 €

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Landon Crochet Short-Sleeve Shirt 193 €

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Kith Keyon Crochet Pullover Polo Shirt 270 €

Kith
Zdroj: Kith

Prada Logo Crochet Tote Bag 1 550 €

Prada
Zdroj: Mytheresa

Skrátené vrchné diely

Ak sleduješ dianie okolo odevného priemyslu, týždne módy, street style a trendy, určite si zachytil, že skrátené vrchné diely už nepatria len do ženského šatníka.

Odporúčané
Vybrali sme najlepšie mikiny pre tvoj šatník. V kurze sú retro športové štýly, modely s golierom aj klasiky s kapucňou  Vybrali sme najlepšie mikiny pre tvoj šatník. V kurze sú retro športové štýly, modely s golierom aj klasiky s kapucňou 19. júna 2024 o 10:00

Nie je žiadnym tajomstvom, že muži sa v posledných rokoch začali viac baviť tým, ako sa obliekajú, a skúšajú často netradičné prvky. Najnovšie si obľúbili crop topy, respektíve čokoľvek v krátkom strihu, a berú si príklad zo ženských módnych kníh.

Nemusíš byť Kid Cudi či Harry Styles, aby si vyskúšal túto fresh záležitosť. Ak nemáš pivné brucho, budeš vyzerať dobre. Len neskĺzni do príliš krátkych verzií, to môže byť problém. Pozri si niekoľko našich tipov za niekoľko desiatok eur aj sofistikovanú košeľu od Ami Paris.

Zara Cropped Boxy-Fit Cotton T-Shirt 15,95 €

Zara
Zdroj: Zara

Calvin Klein Jeans Relaxed Short-Sleeve Shirt 92,95 €

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Footshop

WRSTBHVR Lev Polo Shirt 120 €

WRSTBVHR
Zdroj: WRSTBHVR

John Elliott Reverse Cropped Cotton-Blend T-Shirt 140 €

John Elliott
Zdroj: MR PORTER

Ami Paris Cropped Tonal Oxford Shirt 220 €

Ami Paris
Zdroj: Ami Paris

Jorts 

Jorts alebo v preklade džínsové šortky s dĺžkou okolo kolien boli horúcim módnym trendom už minulý rok a na výslní budú aj túto letnú sezónu. Svetu ich ukázali značky ako Gucci, Max Mara či Givenchy a potom stačilo, aby si ich obliekli celebrity či známe influencerky a TikTok sa zbláznil. Ich čaru a vibu nultých rokov sme podľahli aj my.

Odporúčané
Testovala som prsné pásy: ako si vybrať tie najlepšie, najlepivejšie a najspoľahlivejšie? Testovala som prsné pásy: ako si vybrať tie najlepšie, najlepivejšie a najspoľahlivejšie? 18. júna 2024 o 9:30

Náš tip je jednoduchý, a to ani krátke, ani príliš dlhé, hlavne nech sú široké. Ide o odstrihnuté džínsy s bermudovým strihom cez alebo až pod kolená, v ktorých sa máš cítiť hlavne veľmi pohodlne. Vyskúšaj niektorý z týchto modelov jorts od značiek Zara, Cole Buxton, Acne Studios alebo Balenciaga.

Zara Straight-Leg Jorts 25,95 €

Zara
Zdroj: Zara

Zara Baggy Overdyed Jorts 39,95 €

Zara
Zdroj: Zara

Cole Buxton Distressed Denim Shorts 211,95 €

Cole Buxton
Zdroj: Cole Buxton

Acne Studios Wide-Leg Distressed Denim Shorts 350 €

Acne Studios
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Skater Wide-Leg Distressed Denim Shorts 990 €

Balenciaga
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
Tieto tenisky nosí Yaksha, Hailey Bieber aj hviezdni športovci. Spoznaj fresh modely s podpisom New Balance, Adidas aj Puma  Tieto tenisky nosí Yaksha, Hailey Bieber aj hviezdni športovci. Spoznaj fresh modely s podpisom New Balance, Adidas aj Puma 10. júna 2024 o 15:00

Ľahké prúžkované košele

Základom každého šatníka (mužského aj ženského) nie je len biela košeľa, ale aj verzia s prúžkami, ktorú skombinuješ rovnako ľahko. Keďže sa začína letná sezóna, odporúčame siahnuť po modeloch z ľahkých materiálov typu ľan, hodváb alebo viskóza. Krok vedľa neurobíš ani bavlnenými modelmi s nízkou gramážou.

Naším favoritom sú klasické vyhotovenia v bielo-modrej, bielo-červenej či bielo-čiernej schéme, ak však máš dostatok odvahy, veľmi dobrú voľbu urobíš aj kúpou výraznejších štýlov, ktoré dodajú tvojim outfitom šmrnc. Perfektným príkladom sú modely s podpisom Jacquemus, ktoré nesvietia na kilometre, ale majú dokonalý letný vibe. Tento kúsok ti vydrží roky a stále bude rovnako cool.

Zara Striped Textured Short-Sleeve Shirt 35,95 €

Zara
Zdroj: Zara

WRSTBHVR Monty Shirt 100 €

WRSTBHVR
Zdroj: WRSTBHVR

The Frankie Shop Ethan Striped Pocket Shirt 129 €

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Jacquemus Boxy Short-Sleeve Shirt  390 €

Jacquemus
Zdroj: Jacquemus

Jacquemus Bowling Striped Shirt 390 €

Jacquemus
Zdroj: Jacquemus

Trucker Caps 

Typ šiltoviek, ktorý v minulosti nosili vodiči kamiónov v Amerike, bol začiatkom tohto tisícročia všade. Na rozdiel od tradičnej bejzbalovej čiapky má trucker cap objemnejšiu siluetu, priedušnú sieťovinu v zadnej časti a na hlave sedí o niečo vyššie. Vďaka trendu Y2K sa táto ikonická pokrývka hlavy vracia ako jeden z najhorúcejších módnych štýlov v roku 2024.

Odporúčané
Slovenka Juliana je viedenská personal shopperka: S Biankou Rumanovou sme už kamarátky, najdrahší nákup stál 16 900 eur Slovenka Juliana je viedenská personal shopperka: S Biankou Rumanovou sme už kamarátky, najdrahší nákup stál 16 900 eur 16. júna 2024 o 12:30

Tohtoročné leto patrí trucker caps. Vyber si svojho favorita spomedzi kúskov, ktoré sme našli v online obchodoch. Naším favoritom sú výrazné modely s grafickými motívmi či cvokmi a podobne, ktoré oživia každý tvoj outfit. Čo sa týka cien, záleží len na tom, koľko eur si ochotný minúť za kvalitný kúsok, rovnako ako pri všetkom.

Zámerne sme nevybrali produkty z dielní známych módnych domov, ktoré v tomto prípade nemajú žiadny zmysel a sú veľmi nudné. Naopak, zaujímavé štýly nájdeš aj za nízku cenu. Presvedč sa.

Zara Embroidered Slogan Trucker Cap 15,95 €

Zara
Zdroj: Zara

Cole Buxton Star Logo Trucker Cap 72,95 €

Cole Buxton
Zdroj: Cole Buxton

Kapital Neopren & Mesh Trucker Cap 100 €

Kapital
Zdroj: MR PORTER

Kapital Printed Canvas, Patchwork, Mesh & Denim Trucker Cap 150 €

Kapital
Zdroj: MR PORTER

Acne Studios Logo-Flocked Satin, Jersey & Mesh Trucker Cap 160 €

Acne Studios
Zdroj: MR PORTER
Ak hľadáš limitované módne kúsky vrátane tenisiek, ktoré sú už vypredané v klasických online obchodoch, skontroluj REFRESHER Market. Na jednom mieste nájdeš najvýhodnejšie ponuky od overených predajcov z Európy.
Odporúčané
Najlepšie high fashion tenisky vo výpredajoch: Ušetri stovky eur a kúp si kúsky s podpisom Balenciaga či Maison Margiela    Najlepšie high fashion tenisky vo výpredajoch: Ušetri stovky eur a kúp si kúsky s podpisom Balenciaga či Maison Margiela 8. júna 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia