Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2024 o 11:00
Čas čítania 4:57
Richard Balog

Najlepšie high fashion tenisky vo výpredajoch: Ušetri stovky eur a kúp si kúsky s podpisom Balenciaga či Maison Margiela

Najlepšie high fashion tenisky vo výpredajoch: Ušetri stovky eur a kúp si kúsky s podpisom Balenciaga či Maison Margiela
Zdroj: Mytheresa
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Fantázia návrhárov nemá žiadne limity a siluety športovej obuvi, ktoré teraz kúpiš za výhodné ceny, sú dôkazom. Pozri sa.

Kategória luxusnej obuvi ponúka všetko, o čom snívaš, a záleží len na tom, aký štýl preferuješ a koľko eur si ochotný/-á minúť za jeden nákup. Takúto investíciu si poriadne premysli.

Pozri si TOP 10 high fashion tenisiek s podpisom značiek Maison Margiela, Balenciaga, Marni alebo Off-White, ktoré teraz kúpiš o stovky eur lacnejšie. My túto ponuku neodmietneme, a čo ty? 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe. Základné predplatné je dostupné za 5 eur mesačne.
Odporúčané
TOP 10 letných tenisiek pre každý rozpočet: nové travisy aj rakety od New Balance či Adidas za menej ako stovku TOP 10 letných tenisiek pre každý rozpočet: nové travisy aj rakety od New Balance či Adidas za menej ako stovku 30. mája 2024 o 15:30

Ženské modely tenisiek vo výpredajoch

Maison Margiela Replica 520 €  312 €

Ikonické tenisky, ktoré ľahko zladíš s džínsami aj so šatami počas letnej sezóny. Takto by sme v stručnosti charakterizovali možno najvyhľadávanejšie dielo belgického návrhára Martina Margielu.

Model s výstižným názvom Replica je v podstate vernou kópiou obuvi, ktorú nosili členovia nemeckej armády v 20. storočí. Minimalistická silueta je v tomto prípade zahalená do kombinácie semišu a teľacej kože v tmavozelenom odtieni, pričom stojí na pružnej gumovej podrážke. Mäkká kožená podšívka ladí s krémovými šnúrkami. Zárukou kvality nie sú len použité materiály, ale aj výroba v Taliansku.

Zatiaľ čo pred 4-5 rokmi tieto tenisky stáli okolo 300 eur bez zľavy, dnes ich za podobnú cenu kúpiš len vo výpredajoch. Sú však krásne a nadčasové, vďaka čomu ti budú robiť radosť dlhé obdobie. 

Maison Margiela Replica
Zdroj: NET-A-PORTER

MM6 Maison Margiela Platform 470 €  329 €

Miesto v tvojom srdci si získajú aj ďalšie tenisky s podpisom Maison Margiela, a to z línie MM6, ktorá ponúka luxusné modely za trochu nižšie ceny oproti hlavnej línii pod taktovkou kreatívneho riaditeľa Johna Galliana. 

Model MM6 Platform je vyrobený z čierneho semišu a stojí na odolnej gumovej platforme so štruktúrou a s výškou 4,5 centimetrov. Univerzálne tenisky sú inšpirované étosom módneho domu s čistými líniami a sú doplnené o sofistikované detaily v podobe kontrastného prešívania či charakteristického výrazného znaku na päte. 

Všetko spolu funguje na jednotku a tenisky vďaka zľave kúpiš za približne 330 eur. 

MM6 Maison Margiela Platform
Zdroj: Mytheresa

Off-White OoO 490 €  343 €

High end brand Off-White je našou srdcovou záležitosťou, a to najmä vďaka odkazu zosnulého návrhára Virgila Abloha, ktorý posunul hranice streetwearu na úplne nový level. 

Jedným z jeho najlepších dizajnov obuvi pod hlavičkou Off-White sú určite unisex tenisky Out of Office, známe ako OoO, ktoré teraz kúpiš za necelých 350 eur v online obchode Mytheresa. Abloh pri tvorbe vychádzal z klasickej tenisovej obuvi a stavil na jednoduchú farebnú schému bielej v kombinácii s ružovou. Teniskám nechýba ani ikonické označenie, ktoré je v tomto prípade vyrobené z kože ako celý zvršok.

Ako vidíš na fotografii, silueta vyzerá skvelo so širokými nohavicami.

Off-White™ OoO
Zdroj: Mytheresa

Balenciaga Phantom 695 €  486 €

Módny dom Balenciaga čelil v posledných rokoch nepríjemným problémom a obvineniam, v dôsledku čoho mierne klesol záujem o ich produkty. Využi túto situáciu a doplň svoju zbierku obuvi o našu obľúbenú siluetu tenisiek s názvom Phantom, ktorú kúpiš o viac ako 200 eur lacnejšie oproti retailu. 

Návrhár Demna Gvasalia je génius aj napriek tomu, že množstvo jeho návrhov je bizarných a ťažko nositeľných pre bežnú populáciu. Model Balenciaga Phantom je však ako stvorený na každodenné nosenie. Mriežkovaná konštrukcia vychádza z klasických bežeckých štýlov a vďaka priedušnému látkovému zvršku a odpruženej podrážke ide o ideálnu obuv na obdobie od jari do jesene. Biela farba obuvi veľmi pristane.

Balenciaga Phantom
Zdroj: Mytheresa

Balenciaga Runner 925 €  555 €

Predtým ako Demna Gvasalia predstavil novú kolekciu Resort 2025 pre módny dom Balenciaga, ktorá obsahovala tenisky na platforme s výškou 17 centimetrov, bol pre nás nadrozmerný aj model Runner. Masívna obuv bola najprv dostupná len v obchodoch Kith a spôsobila ošiaľ, ale teraz si ju môžeš kúpiť z pohodlia obývačky a navyše v zľave, vďaka ktorej ušetríš skoro 400 eur. 

Gruzínsky návrhár sa inšpiroval bežeckými modelmi z prelomu 80. a 90. rokov a tenisky Balenciaga Runner sú na prvý pohľad natoľko neatraktívne, až sú zaujímavé. Ak nemáš problém s pohľadmi okoloidúcich ľudí, dokážeme si ich predstaviť v kombinácii s voľnými nohavicami, ale aj so šortkami.

Balenciaga Runner
Zdroj: Mytheresa
Odporúčané
Na týchto teniskách zarobíš v júni stovky eur. Ulov svoj pár Jordanov s podpisom známej umelkyne či fresh New Balance Na týchto teniskách zarobíš v júni stovky eur. Ulov svoj pár Jordanov s podpisom známej umelkyne či fresh New Balance 5. júna 2024 o 13:30

Mužské modely tenisiek vo výpredajoch

Common Projects Decades 530 €  318 €

Mužskú časť zoznamu otvárame pohľadom na minimalistický model Common Projects Decades v bielom vyhotovení, ktorý skvelo doplní každú zbierku a tvojim outfitom dodá elegantnú bodku.

Spoločnosť Common Projects nie je vo svete high fashion obuvi žiadnym nováčikom. Svoju prvú siluetu predstavila v roku 2014. Tento ručne šitý kúsok vychádza zo slávneho modelu Achilles a je vyrobený z celozrnnej kože s perforáciou v oblasti vrchnej časti. Má tonálnu gumovú podrážku a pečiatku značky na päte. 

Ak sa ti páčia a chceš ušetriť viac ako 200 eur, príliš dlho nerozmýšľaj a navštív online obchod MR PORTER. Túto voľbu a kúpu neoľutuješ.

Common Projects Decades
Zdroj: MR PORTER

Marni Big Foot 2.0 750 €  450 €

Úplnym protikladom k modelu Common Projects Decades je chunky silueta Marni Big Foot 2.0, ktorá nám na prvý pohľad pripomína dielo spod rúk Domenica Formichettiho.

Tenisky Marni Big Foot 2.0 sú navrhnuté v nadýchaných proporciách, vyrobené v Taliansku z prešívanej kože v bielej farbe, s vyrazeným nápisom značky na jazyku a päte a na výraznej gumovej podrážke. Či sú tieto chunky krásky pohodlné, musíš už zistiť sám. Nás očaril najmä ich vzhľad. 

Ak hľadáš niečo poriadne objemné, originálne a bláznivé, potom siahni po tomto modeli z dielní módneho domu Marni. Vďaka zľave ušetríš 300 eur. 

Marni Big Foot 2.0
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Phantom 695 €  451,75 €

Aby ti nebolo ľúto, model Balenciaga Phantom sme našli za výhodnú cenu aj v mužských veľkostiach. Atraktívna obuv, ktorú nosí napríklad aj Justin Bieber, je v online obchode MR PORTER dostupná vo viacerých schémach. My sme zvolili zelenú s cenou na úrovni 450 eur vrátane doručenia. 

Silueta Balenciaga Phantom nadväzuje svojou zložitou mriežkovanou konštrukciou na klasické športové štýly z 90. a nultých rokov. Stojí na odpruženej gumovej podrážke a na špici, jazyku a päte je vyrazený nápis značky. Ušetri viac ako 240 eur a vybehni do ulíc v týchto fresh teniskách.

Balenciaga Phantom
Zdroj: MR PORTER

Dolce & Gabbana Mega Skate 795 €  556 €

Miesto v zozname si našli aj tenisky s podpisom módneho domu Dolce & Gabbana, ktoré sú inšpirované chunky skateboardovými siluetami z nultých rokov, čím nadväzujú na horúci trend. Ak nie si ochotný minúť 1 000 eur za model s monogramom Louis Vuitton, ide o kvalitnú a atraktívnu alternatívu.

Béžovo-zelená obuv Dolce & Gabbana Mega Skate kombinuje decentné prvky modelu Portofino s modernými detailmi z línie New Roma. Nový modelový rad je vyrobený z brúseného semišu s mäkkými vrstvami na členku a jazyku s výrazným logom a so širokými šnúrkami, ktoré sa tiahnu cez bočnice.

Zatiaľ čo retail týchto tenisiek s retro vzhľadom bol takmer 800 eur, teraz ich kúpiš za približne 550 eur vrátane doručenia v online obchode Luisaviaroma. 

Dolce & Gabbana Mega Skate
Zdroj: Luisaviaroma

Balenciaga Runner 950 €  665 €

Záver zoznamu patrí modelu Balenciaga Runner v mužských veľkostiach v neprehliadnuteľnej schéme so zelenou medzipodrážkou a detailmi okolo jazyka. 

Atraktívny chunky model z radu charakteristických tenisiek Balenciaga Runner je prirodzeným vývojom populárneho štýlu Track. Silueta inšpirovaná bežeckou obuvou z 90. rokov je vyrobená z prekrývajúcich sa panelov z gumy a zo sieťoviny, zošúchaná pre efekt „opotrebovania“ a zakončená logami brandu.

Tieto tenisky má v zbierke napríklad Justin Bieber či Yaksha. Zladíš rovnako ľahko ako napríklad trendy modely s logom Asics, nemusíš mať z toho obavy. Ak máš k dispozícii 665 eur, potom neváhaj ani minútu. Tvoje outfity dostanú luxusný šmrnc.

Balenciaga Runner
Zdroj: Luisaviaroma
Odporúčané
TOP teniskové novinky značiek Nike, Mizuno či New Balance. Vyberieš si, či už hľadáš nové trendy, alebo uprednostňuješ klasiku  TOP teniskové novinky značiek Nike, Mizuno či New Balance. Vyberieš si, či už hľadáš nové trendy, alebo uprednostňuješ klasiku 20. mája 2024 o 13:00
Ak hľadáš limitované módne kúsky vrátane tenisiek, ktoré sú už vypredané v klasických online obchodoch, skontroluj REFRESHER Market. Na jednom mieste nájdeš najvýhodnejšie ponuky od overených predajcov.
Domov
Zdieľať
Diskusia