Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2024 o 10:47
Čas čítania 1:30
Richard Balog

Obrovské topánky, džínsy pod zadkom aj spolupráca s Under Armour. Takto vyzerá nová kolekcia Balenciaga

Obrovské topánky, džínsy pod zadkom aj spolupráca s Under Armour. Takto vyzerá nová kolekcia Balenciaga
Zdroj: Gorunway
MÓDA BALENCIAGA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA
Uložiť Uložené

Extravagantné návrhy spod rúk kreatívneho riaditeľa Demnu Gvasaliu rozžiarili upršaný Šanghaj. Pozri si novú kolekciu s podpisom známeho módneho domu.

Módny dom Balenciaga predstavil novú kolekciu Resort 2025, ktorú navrhol kreatívny riaditeľ Demna Gvasalia v parížskom ateliéri. Vedenie spoločnosti odhalilo novinku v priestoroch budovy Museum of Art Pudong v Šanghaji, aby si upevnilo svoju pozíciu na ázijskom trhu, ktorý je pre high fashion veľmi dôležitý.

V slabo osvetlenom exteriéri, ktorý pokryl dážď, sme videli 58 siluet pre mužov aj ženy – od športovej módy cez nadrozmerné obleky až po haute couture. Všetky návrhy mali spoločný rukopis v znamení extravagancie a avantgardy, ktorá je charakteristická pre tvorbu gruzínskeho návrhára na čele módneho domu Balenciaga.

Odporúčané
Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa    Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa 23. februára 2024 o 11:25
Návrhár Demna Gvasalia zostal verný svojmu rukopisu a kolekcia Resort 2025 je plná extravagantných modelov, napríklad aj v spolupráci so športovou značkou Under Armour.
Návrhár Demna Gvasalia zostal verný svojmu rukopisu a kolekcia Resort 2025 je plná extravagantných modelov, napríklad aj v spolupráci so športovou značkou Under Armour. Zdroj: Gorunway

Balenciaga si stále musí napraviť zlú reputáciu z roku 2022, keď predstavila nešťastnú kampaň s deťmi a BDSM motívmi. V Číne sa o to pokúsila v cyberpunkovom štýle, ktorý podporil dážď a temná nočná obloha. Medzi pozvanými hosťami v prvom rade boli napríklad herečky Sophie Marceau a Michelle Yeoh.

Prehliadku začali modeli v monochromatických kúskoch, ktoré Gvasalia vytvoril v charakteristickom oversized strihu. Okrem vrchných vrstiev s mohutnými plecami ukázal obrovské kožené topánky, veľké nákupné tašky, kožené bundy, džínsy pod zadkom, teplákové súpravy s grafickými motívmi, trenčkoty aj športovú módu v úzkych strihoch a decentných schémach v spolupráci s Under Armour či tenisky, ktoré stoja na 17-centimetrovej platforme.

V závere nás prekvapili neprehliadnuteľné ženské šaty, ktoré by sa nestratili ani na prehliadke haute couture.

Odporúčané
Najkrajšia spolupráca roka? Kolekcia Dior a Stone Island je dokonalým spojením luxusného krajčírstva a technických materiálov Najkrajšia spolupráca roka? Kolekcia Dior a Stone Island je dokonalým spojením luxusného krajčírstva a technických materiálov 13. mája 2024 o 16:02
Balenciaga
Zdroj: Gorunway

Gvasalia v rozhovore pre Vogue minulý rok povedal: „Ku všetkému, čo vydám ako nápad alebo obrázok, budem pristupovať zrelšie a serióznejšie. Rozhodol som sa vrátiť k svojim koreňom v móde, ako aj ku koreňom značky Balenciaga, ktorými je výroba kvalitného oblečenia – nie vytváranie imidžu alebo rozruchu.“ Pri pohľade na novú kolekciu však nemáme pocit, že by výrazne zmenil formu tvorby.

Dokonalý obraz o novom diele Demnu Gvasaliu pre módny dom Balenciaga si vytvoríš vďaka záznamu z prehliadky, ktorá rozžiarila upršanú čínsku metropolu.

Odporúčané
Spolupráca roka? Supreme a MM6 Maison Margiela predstavili spojenie luxusného streetwearu s poctivým krajčírstvom Spolupráca roka? Supreme a MM6 Maison Margiela predstavili spojenie luxusného streetwearu s poctivým krajčírstvom 25. marca 2024 o 17:42

Balenciaga je luxusná odevná spoločnosť so sídlom v Paríži, ktorú založil návrhár Cristóbal Balenciaga v roku 1919. Návrhár zo San Sebastiánu tvoril modely pre španielsku kráľovskú rodinu a aristokraciu, až kým ho občianska vojna neprinútila zatvoriť svoje obchody v krajine. Následne žil a tvoril vo francúzskom hlavnom meste.

Módny dom, ktorý patrí do portfólia korporácie Kering, neskôr viedli Nicolas Ghesquière či Alexander Wang, ale na vrchol odevného priemyslu ho vrátil gruzínsky návrhár Demna Gvasalia vďaka avantgardným a extravagantným ready-to-wear kolekciám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia