Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2024 o 11:25
Čas čítania 1:31
Richard Balog

Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa

Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY TYLER, THE CREATOR
Uložiť Uložené

Známy raper zostal verný svojej preppy uniformnej estetike a jednotlivé produkty majú perfektný vintage vibe.

Tyler, the Creator, navrhol mužskú kapsulovú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor od kreatívneho riaditeľa módneho domu Pharrella Williamsa, ktorý predstavil na parížskom týždni módy v januári. 

Línia určená na jarnú sezónu ponúka raperovu preppy uniformnú estetiku od univerzitných búnd s vlneným telom, úpletov či golfových súprav cez nové verzie cestovných tašiek s monogramom značky až po luxusné doplnky v podobe klobúkov a iných pokrývok hlavy. 

Odporúčané
Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Ktorý český raper má najlepší módny vkus? Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Ktorý český raper má najlepší módny vkus? 19. februára 2024 o 15:30
Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton.
Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Zdroj: Louis Vuitton

Tyler, the Creator, vytvoril kolekciu pre Louis Vuitton na žiadosť Williamsa, ktorý sa pokúša nadviazať na svojho zosnulého predchodcu Virgila Abloha a návrhy napĺňa vplyvom streetwearu. Ide o prvý plnohodnotný spoločný módny projekt týchto dvoch umelcov s rozličným štýlom. 

„Tyler je roky mojím blízkym priateľom a spolupracovníkom a vždy sme boli spojení v oblasti hudby a dizajnu,“ uviedol Williams v správe pre WWD a pokračoval: „Táto spolupráca je pre Louitton jedinečná, pretože je prirodzeným pokračovaním našej filozofie LVERS, ktorá stavia na našej sieti neuveriteľných umelcov a kreatívcov. V týchto kúskoch je zakomponovaných toľko prvkov špecifických pre Tylera a bolo inšpirujúce vidieť ho, ako sa zdokonaľuje vo svojom remesle, a spolupracovať s ním na tejto jarnej kolekcii.“

V línii oblečenia a doplnkov sa nachádza okrem iných aj Tylerova ručne kreslená podoba slávneho motívu monogramu francúzskej odevnej spoločnosti, ktorá dostala názov Craggy Monogram. Objaví sa na všetkom od flísovej bundy s trávovým efektom až po zberateľské predmety, ako je napríklad miska na cereálie alebo špeciálna edícia kufra Courrier Lozine 110, ktorý je s cenou 68 000 eur najdrahším kúskom v kolekcii a odráža raperovu dobre zdokumentovanú lásku k cestovným kufrom. Cena doplnkov začína na 210 eurách za hodvábnu vreckovku.

Pozri si galériu so všetkými siluetami z jarnej kolekcie, ktorá bude v predaji v druhej polovici marca, ako uvádza Highsnobiety. Dostupná však bude len vo vybraných obchodoch Louis Vuitton, pred ktorými budú dlhé fronty záujemcov. 

Louis Vuitton, Tyler, the CreatorLouis Vuitton, Tyler, the CreatorLouis Vuitton, Tyler, the CreatorLouis Vuitton, Tyler, the Creator
Zobraziť galériu
(20)
Odporúčané
TOP 10 zimných outfitov v podaní Alicie Roddy. Inšpiruj sa štýlom jednej z najlepších módnych influenceriek TOP 10 zimných outfitov v podaní Alicie Roddy. Inšpiruj sa štýlom jednej z najlepších módnych influenceriek 28. januára 2024 o 9:30

Spoločnosť Louis Vuitton vkladá módu do kontextu kultúry a prináša svetu jedinečné návrhy, ktoré spájajú inovácie so štýlom a s nekompromisnou kvalitou od roku 1854. V súčasnosti je módny dom verný zakladateľovi Louisovi Vuittonovi, ktorý vynašiel skutočné „umenie cestovania“ prostredníctvom batožiny, tašiek a doplnkov, ktoré boli rovnako kreatívne ako elegantné a praktické.


Podľa odhadov švajčiarskej banky HSBC sa tržby značky v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia