Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. januára 2024, 10:30
Čas čítania 1:30
Richard Balog

VIDEO: Pozri si novú mužskú kolekciu Louis Vuitton od Pharrella Williamsa. Westernová estetika pohltila Paríž

VIDEO: Pozri si novú mužskú kolekciu Louis Vuitton od Pharrella Williamsa. Westernová estetika pohltila Paríž
Zdroj: TASR
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ DOMY SLÁVNYCH OSOBNOSTÍ
Uložiť Uložené

Ak si doteraz pochyboval o tom, že Skateboard P je správnou náhradou za Virgila Abloha, kolekcia na sezónu jeseň/zima 2024 ťa presvedčí o opaku.

Pharrell Williams predstavil svoju tretiu kolekciu pre Louis Vuitton, tentoraz v Paríži počas najsledovanejšieho týždňa módy. Publiku v zábavnom parku Jardin d'Acclimatation ukázal mužské návrhy na sezónu jeseň/zima 2024. Väčšinu z nich spájala westernová estetika a prvky workwearu v luxusnom vyhotovení.

Kreatívny riaditeľ naplno využil veľký rozpočet od vedenia konzorcia LVMH a v spolupráci so svojím tímom a s podporou hviezdnych mien šoubiznisu na sociálnych sieťach opäť posunul hranice high fashion. 

Odporúčané
Louis Vuitton predáva bundu za vyše 150-tisíc dolárov. Je len pre vyvolených z prvého radu na módnych prehliadkach Louis Vuitton predáva bundu za vyše 150-tisíc dolárov. Je len pre vyvolených z prvého radu na módnych prehliadkach 11. januára 2024, 10:51

Päťdesiatročný umelec počas ďalšej veľkolepej módnej šou stavil na motív emblému spoločnosti Louis Vuitton v kombinácii so všetkým, čo má rád v súkromí a čo podľa neho najlepšie vystihuje pravého kovboja. Šou sprevádzali perfektné grafické kulisy americkej pustatiny v lete aj zime a emotívna hudba (najmä v úvode prehliadky). 

Nevydýchli sme si ani na sekundu, pričom atmosféra divokého západu nás pohltila už zo sprievodného videa. V tom účinkoval uznávaný ilustrátor Walt Disney Studios Ron Husband.

Mužská kolekcia Louis Vuitton na sezónu jeseň/zima 2024.
Mužská kolekcia Louis Vuitton na sezónu jeseň/zima 2024. Zdroj: TASR

Veľké klobúky, strapce, volány, zvonové rifle, opasky s výraznými sponami, dlhé vlnené kabáty, kovbojské čižmy, kožené bundy a nohavice či denimové košele a bundy boli hlavnou esenciou kolekcie. Tá je popretkávaná odkazmi na Ameriku z obdobia pred dvadsiatym storočím.

Okrem toho nás zaujali dizajny vo workwearovom štýle vrátane legendárnych pracovných topánok Timberland, v ktorých prišiel na mólo raper Pusha T, ale aj doplnky v podobe veľkých cestovných tašiek so zvieracou potlačou či s celoplošným ružovým, respektíve tyrkysovým monogramom LV. 

Williams si dal záležať na všetkých detailoch a musíme uznať, že nová éra francúzskej módnej ikony nás baví, a to najmä z umeleckej stránky spracovania kolekcie ako celku.

Pozri si záznam z parížskej prehliadky módneho domu Louis Vuitton, ktorá nás posadila na zadok. Williams ukázal, ako vidí mužskú módu v roku 2024. Nepochybujeme o tom, že jednotlivé návrhy kolekcie uvidíš na mnohých raperoch, športovcoch či umelcoch, ktorí boli aj medzi divákmi.

Odporúčané
Takto vyzerá Pamela Anderson bez mejkapu. V novej kampani módneho domu ukázala svoje prirodzené ja Takto vyzerá Pamela Anderson bez mejkapu. V novej kampani módneho domu ukázala svoje prirodzené ja 4. januára 2024, 11:18

Spoločnosť Louis Vuitton vkladá módu do kontextu kultúry a prináša svetu jedinečné návrhy, ktoré spájajú inovácie so štýlom a s nekompromisnou kvalitou od roku 1854. V súčasnosti je módny dom verný zakladateľovi Louisovi Vuittonovi, ktorý vynašiel skutočné „umenie cestovania“ prostredníctvom batožiny, tašiek a doplnkov, ktoré boli rovnako kreatívne ako elegantné a praktické.

 
Podľa odhadov švajčiarskej banky HSBC sa tržby značky v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia