Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. januára 2024, 10:51
Čas čítania 1:20
Richard Balog

Louis Vuitton predáva bundu za vyše 150-tisíc dolárov. Je len pre vyvolených z prvého radu na módnych prehliadkach

Louis Vuitton predáva bundu za vyše 150-tisíc dolárov. Je len pre vyvolených z prvého radu na módnych prehliadkach
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Modely spod rúk kreatívneho riaditeľa Pharrella Williamsa posúvajú hranice high fashion na nový level.

Spoločnosť Louis Vuitton minulý týždeň spustila predaj mužskej kolekcie na sezónu jar/leto 2024, ktorá obsahuje modely oblečenia, obuvi a doplnkov s rukopisom Pharrella Williamsa.

Najvýraznejšími kúskami z debutovej prehliadky všestranného umelca sú okrem cestovnej tašky Louis Vuitton Millionaire Speedy z krokodílej kože za 1 milión dolárov najmä luxusné kožené bundy, ktorých ceny sú rovnako zaujímavé.

Päťdesiatročný rodák z Virginia Beach ukázal svoju predstavu o modernej high fashion prostredníctvom návrhov, ktoré majú dušu ikonického módneho domu, ale zároveň sú dostatočne fresh, aby zaujali novú generáciu klientov. Williams tak perfektne nadviazal na odkaz svojho predchodcu Virgila Abloha, ktorý dostal streetwear na Parížsky týždeň módy.

Odporúčané
Takto vyzerá Pamela Anderson bez mejkapu. V novej kampani módneho domu ukázala svoje prirodzené ja Takto vyzerá Pamela Anderson bez mejkapu. V novej kampani módneho domu ukázala svoje prirodzené ja 4. januára 2024, 11:18
Kožená bunda z kolekcie jar/leto 2024 stojí viac ako 150-tisíc dolárov.
Kožená bunda z kolekcie jar/leto 2024 stojí viac ako 150-tisíc dolárov. Zdroj: Louis Vuitton
Louis Vuitton, Pharrell Williams
Zdroj: Louis Vuitton

Prvý limitovaný model z krokodílej kože je vyrobený na mieru, má klasickú siluetu bejzbalovej bundy v modro-bielej schéme, hodvábne lemovanie, Williamsov autorský nápis LV Lovers s monogramom na prednej časti a nášivku Eiffelovej veže na rukáve. Bunda je v predaji za 153-tisíc dolárov a na internete je aktuálne označená ako „momentálne nedostupná“.

Okrem tohto atraktívneho kúska s nádychom streetwearu nájdeš online ešte jeden dizajnérsky klenot s cenou nad 100-tisíc dolárov – skrátené sako v čiernej farbe z krokodílej kože, ktoré je vyrobené na objednávku, s maloobchodnou cenou 122-tisíc.

Tieto odevy sú určené len pre stálu klientelu luxusnej odevnej spoločnosti, pre tých istých ľudí, ktorých Williams pozval sedieť do prvého radu na parížskej prehliadke. 

Zberateľské kúsky sú napriek astronomickým cenám takmer vypredané, čo je dôkazom toho, že pre Williamsove exkluzívne návrhy existuje trh. Ak sa ti páčia, máš dostatočné tučné bankové konto a patríš medzi verných zákazníkov, navštív niektorý z obchodov Louis Vuitton v zahraničí. 

Louis Vuitton, Pharrell Williams
Zdroj: Louis Vuitton
Odporúčané
Kanye West predstavil nové Yeezy. Cena skladateľných šľapiek a ponožkových topánok ťa prekvapí Kanye West predstavil nové Yeezy. Cena skladateľných šľapiek a ponožkových topánok ťa prekvapí 29. decembra 2023, 11:15

Spoločnosť Louis Vuitton vkladá módu do kontextu kultúry a prináša svetu jedinečné návrhy, ktoré spájajú inovácie so štýlom a s nekompromisnou kvalitou od roku 1854. V súčasnosti je módny dom verný zakladateľovi Louisovi Vuittonovi, ktorý vynašiel skutočné „umenie cestovania“ prostredníctvom batožiny, tašiek a doplnkov, ktoré boli rovnako kreatívne ako elegantné a praktické.

Podľa odhadov švajčiarskej banky HSBC sa tržby značky v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia