Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2024, 15:30
Čas čítania 5:06
Richard Balog

Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Ktorý český raper má najlepší módny vkus?

Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Ktorý český raper má najlepší módny vkus?
Zdroj: Instagram/@milionplus
MÓDA OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY RAP
Uložiť Uložené

Outfity, šperky či doplnky za tisíce eur nie sú pre českú rapovú elitu žiadnou veličinou.

Rap a móda je známe spojenie, ktoré dokonale definuje najpočúvanejší hudobný žáner v posledných rokoch. Výnimkou nie je ani Česká republika, kde valcujú scénu interpreti ako Yzomandias, Nik Tendo, Calin, Viktor Sheen, Smack či Ektor. Samostatnou jednotkou je producent NobodyListen. 

Väčšinu rapových interpretov nespája len láska k žánru, ale aj záujem o obliekanie a doplnky, za ktoré míňajú tisíce. Ak hľadáš módnu inšpiráciu, možno niečo nájdeš v dnešnom článku. Toto je 6 českých raperov, ktorí majú vkus a bavia nás ich outfity. 

Nezabudni si prečítať aj článok, v ktorom sme vybrali 5 najlepšie oblečených slovenských raperov. Nájdeš medzi nimi Dalyba či Rytmusa.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov 21. januára 2024, 9:30

Yzomandias

Dlhý čas najrelevantnejší interpret v Českej republike, ktorý má náš obrovský celoživotný obdiv vďaka svojmu nesmiernemu prínosu pre rapovú kultúru. Yzomandias je ikona tohto žánru, ktorá otvorila dvere všetkým ďalším raperom z novej vlny, a to ako hudobne, tak aj štýlovo.

Štýl čoskoro 33-ročného rapera s civilným menom Jakub Vlček rástol priamoúmerne s jeho úspešnou hudobnou kariérou, pričom vždy sa odlišoval od ostatných kolegov zo scény, a to účesom aj obliekaním.

Yzomandias
Zdroj: Instagram/@yzomandias

Od streetwearu, keď nosil tričká s logom BBC (Billionaire Boys Club), mikiny A Bathing Ape či Supreme a tenisky Vans, sa v priebehu rokov dostal až k dizajnérskym kúskom z dielní módnych domov. V súčasnosti vyvažuje svoje outfity aj o custom návrhy a v neposlednom rade o drahé šperky vrátane grilov na zuby a hodiniek. Medzi Yzove obľúbené značky patrí Balenciaga, Gallery Dept., Christian Dior, Gucci či Goyard. A, samozrejme, aj vlastný merch. 

Ako konečné zhrnutie musíme vyzdvihnúť kvalitu fotografií a celkový koncept Instagramu, aký zvolil Yzomandias a vlastne celý label Milion Plus. Minimálne preto sa oplatí sledovať jeho účet, a to aj v prípade, že nie si fanúšik rapovej tvorby. 

Yzomandias, NobodyListen
Zdroj: Instagram/@milionplus
Yzomandias, Nik Tendo
Zdroj: Instagram/@milionplus

Nik Tendo

Label Milion Plus má v našom zozname dvojnásobné zastúpenie. Yzomandiasa dopĺňa kolega Nik Tendo. Tridsaťročný rodák z Pardubíc má na svojom konte množstvo úspešných skladieb aj albumov a za pomerne krátky čas sa zaradil medzi najväčšie hviezdy rapovej scény.

Raper s charakteristickým hlasom a perfektnými flowmi má v malíčku aj módu, keď predvádza jeden brilantný outfit za druhým, no zároveň nekopíruje svojho „brata“ Yza a vytvára si svoj vlastný originálny štýl.

Nik Tendo
Zdroj: Instagram/@goldcigo

Nik Tendo začínal rovnako ako väčšina raperov v modeloch, ktoré vychádzali zo streetwearovej estetiky, a jeho outfity boli plné nadrozmerných mikín, tričiek s výraznými grafickými motívmi a známych siluet tenisiek. Postupne našiel vlastný štýl a dnes ho považujeme za jedného z najštýlovejších mužov v šoubiznise. 

S ľahkosťou strieda teplákové súpravy Balenciaga za dlhé kožené kabáty s futuristickými slnečnými okuliarmi a drahými šperkami či klasické široké rifle s bielym tielkom a retro basketbalovými teniskami Air Jordan. Presne takto sa to robí, ak chceš udávať nové trendy.

Nik Tendo, Yzomandias
Zdroj: Instagram/@milionplus
NobodyListen, Nik Tendo
Zdroj: Instagram/@milionplus
Domov
Zdieľať
Diskusia