Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2023, 12:30
Čas čítania 4:12
Richard Balog

Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú dobrý módny vkus

Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú dobrý módny vkus
Zdroj: Instagram/@pil_c
MÓDA MÓDA RAP SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Domáce rapové hviezdy si užívajú módu viac ako kedykoľvek predtým. Presvedč sa o tom.

Rap a móda idú ruka v ruke od nepamäti – len si spomeň na interpretov ako LL Cool J, Rakim, členov skupiny Run-D.M.C. alebo v prípade žien na Queen Latifah či trio Salt-N-Pepa. Všetci menovaní predvádzali skvelé outfity plné originálnych doplnkov a šperkov už v osemdesiatych rokoch.

V súčasnosti najsilnejší hudobný žáner získal pevné miesto na slovenskej scéne až okolo rokov 2003 – 2005 vďaka skupine Kontrafakt, pričom najmä Rytmus kládol dôraz aj na svoj imidž od začiatku kariéry. Od veľkých kožených búnd Avirex, širokých riflí a bielych tenisiek Nike Air Force 1 postupne vyskúšal high fashion aj trendy v streetweare, čím inšpiroval novú vlnu raperov, ktorí chceli byť ako líder domácej scény.

V posledných desiatich rokov sme videli výraznú zmenu, keď si interpreti čoraz viac potrpeli na výbere svojho oblečenia, obuvi, doplnkov aj šperkov, pričom cena niektorých položiek sa pohybuje v päťciferných sumách. Nie vždy však ide o záruku vkusu, o čom sa pravidelne presviedčame na sociálnych sieťach.

Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú vkus, diktujú trendy a nielen bezhlavo nakupujú najdrahšie veci v ponuke módnych domov.

Odporúčané
Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk?   Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk? 2. septembra 2023, 11:00

Dalyb

Každý, kto sleduje slovenskú rapovú scénu, vie, že Dalyb považuje módu a imidž za neoddeliteľnú súčasť svojej hudobnej kariéry a neustále sleduje aktuálne trendy. Joey Drippiani má vycibrený a jedinečný vkus, ktorý sa snažia napodobniť nielen jeho fanúšikovia, ale aj viacerí kolegovia z brandže. 

Dalyb
Zdroj: Instagram/@dalybhahacrew
Dalyb
Zdroj: Instagram/@dalybhahacrew

Bez akýchkoľvek pochybností môžeme Dalyba označiť za ikonu mladej generácie, ktorá počúva rapový žáner, a to aj zásluhou jeho módneho cítenia.

Multitalentovaný interpret a umelec sa zbytočne neškatuľkuje len na jeden typ oblečenia a často ho môžeš vidieť v modeloch s logom módnych domov Celine, Gucci alebo Balenciaga, ale aj v surovom streetweare z dielní Carhartt WIP či Stussy alebo v športových súpravách Adidas Originals. Samostatnou kategóriou sú Dalybove návrhy merchu a predovšetkým vlastnej značky textil.studio™, ktoré sú vzhľadovo aj kvalitou na veľmi vysokej úrovni.

Kombinovať jednotlivé produkty vie naozaj majstrovsky.

Dalyb na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023.
Dalyb na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023. Zdroj: Instagram/@dalybhahacrew

Pil C

Lukáš Kajanovič a.k.a. Pil C patrí medzi hŕstku áčkových raperov na Slovensku a z nášho pohľadu ide aj o interpreta s jedinečným módnym vkusom, ktorého sa oplatí sledovať, ak chceš byť fresh a nechceš zapadnúť v dave na žiadnom koncerte. Samozrejme, nebude to úplne lacné... 

Zatiaľ čo v minulosti Pil C preferoval produkty od legendárnych streetwearových značiek A Bathing Ape® či Supreme, respektíve prvotriedny techwear z dielní Acronym, Stone Island či C.P. Company, tak v posledných rokoch dopĺňa svoj šatník predovšetkým o high-end modely a neopozerané značky typu Domenico Formichetti, Kapital či WHO DECIDES WAR.

Pil C
Zdroj: Instagram/@pil_c
Pil C
Zdroj: Instagram/@pil_c

Pil C všetky kúsky kombinuje s absolútnou ľahkosťou a zakaždým vyzerá dobre, a to či už stojí pred objektívom v čiernom koženom outfite s kontrastnými vyšívanými prvkami, v hodvábnej košeli a šortkách s neprehliadnuteľným grafickým motívom alebo v denimovej súprave s ikonickým monogramom Louis Vuitton. Sladkou bodkou sú hodinky Rolex. 

Za zmienku stojí aj Lukášov výber obuvi, keďže vlastní množstvo limitovaných párov tenisiek Air Jordan, respektíve Nike, ale tiež modely Lanvin Curbe či Prada Downtown.

Luxus raperovi s viac ako 200-tisíc mesačnými poslucháčmi na Spotify náramne pristane a my veríme, že v nastolenom trende bude pokračovať aj v ďalších rokoch. 

Pil C
Zdroj: Instagram/@pil_c, Adam Debourne
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia