Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto je 5 slovenských raperov, ktorí majú dobrý módny vkus

Samey

Svoje neodmysliteľné miesto na rapovej scéne má aj Samuel Sadiv, ktorý vystupuje pod pseudonymom Samey už približne 10 rokov, keď vyšla skladba Rap & Móda. Už vtedy chalani z HHC nosili neopozerané veci, ktoré sme predtým videli len na interpretoch spoza veľkej mláky, ako napríklad A$AP Rocky, a štýl majú aj v roku 2023.

Autor množstva miliónových hitov a štyroch sólových albumov s viac ako 270-tisíc mesačnými poslucháčmi na Spotify zbytočne netlačí na pílu, ale napriek tomu vyzerá lepšie ako väčšina raperov na scéne, ktorí len bezhlavo nakupujú najdrahšie veci v ponuke módnych domov s cieľom zaujať masy. 

Samey
Zdroj: Instagram/@sameyhahacrew
Samey
Zdroj: Instagram/@sameyhahacrew

Sameyove outfity majú jasný rukopis, ktorý je nám veľmi blízky. Košický raper je taký Kurt Cobain domácej scény, nosí vintage flanelové košele v kombinácii s roztrhanými rifľami a vanskami na nohách alebo nadrozmerné kožené bundy, pod ktorými schováva mikiny. Pozitívne hodnotíme tiež cit pre výber doplnkov vrátane duragov, diamantových grilov na zuboch či slnečných okuliarov a šperkov zo zlata.

Samey spoločne s ostatnými členmi HHC vydláždili cestu novej vlne raperov nielen z hľadiska zvuku, ale aj vnímania módy a obliekania, za čo im patrí obdiv. Takto vyzerá rap a móda. 

Samey
Zdroj: Instagram/@sameyhahacrew

Saul

Východ našej krajiny reprezentuje aj Saul. Člen skupiny WLVS (WELOVEVERYSIMPLE) a zároveň úspešný sólový interpret je úplne odlišný od zvyšku scény, a to rovnako z hľadiska hudobnej produkcie aj módy. Všetko však robí originálnym spôsobom, čo nám je veľmi sympatické. 

Saul
Zdroj: Instagram/@saul_wlvs
Saul
Zdroj: Instagram/@saul_wlvs

Jeden z najprogresívnejších mladých interpretov na Slovensku neobľubuje oblečenie s výraznými motívmi ani logami značiek, ale napriek tomu vyzerá dobre a dokáže zaujať na pódiu, vo videoklipoch aj na ulici. 

Saul má vlastný štýl, ktorému dominujú vrchné diely s padnutými plecami, respektíve v boxy strihu, široké nohavice, základné tričká v bielej a v čiernej farbe či klasické modely tenisiek. Minimalistická móda má svoje čaro, ak človek vie, ako na to, aby výsledný outfit nebol nudný. Autor skladieb ako Niekde v oblakoch, Včera mi zhorel dom alebo Cestou časom v sebe tento cit pre zladenie má.

Saul
Zdroj: Instagram/@saul_wlvs

Rytmus

Kto iný si zaslúži byť na samom konci tohto článku ako krstný otec slovenského rapu, ktorý je na vrchole scény dvadsať rokov a ukázal návod na úspech všetkým svojim nasledovníkom? Patrik Vrbovský a.k.a. Rytmus je dokonalá reklama na rap od začiatku svojej sólovej kariéry, keď vydal album Bengoro v roku 2006. 

Od veľkých kožených búnd Avirex, širokých riflí a bielych tenisiek Nike Air Force 1 postupne vyskúšal high fashion aj trendy v streetweare a dodnes si potrpí na svoj vzhľad. 

Rytmus
Zdroj: Instagram/@rytmusking
Rytmus
Zdroj: Instagram/@rytmusking

Rytmusovi na rozdiel od mnohých kolegov z brandže veríme všetky high fashion modely oblečenia s výrazným logom vrátane búnd s monogramom „GG“ od Gucci alebo univerzitnej bundy Louis Vuitton z kolekcie, ktorú navrhol Virgil Abloh. Okrem pohodlných teplákových súprav nie sú hlave skupiny Kontrafakt cudzie ani elegantné modely, v ktorých vyzerá ako šéf sicílskej mafie. 

Samostatnou kategóriou v prípade Rytmusa sú drahé šperky a hodinky. Za každý úspech si podľa vlastných slov dopraje niečo výnimočné – napríklad hodinky Breitling s čiernymi diamantmi, zlaté hodinky Rolex, hrubú zlatú reťaz s kubánskym vzorom, diamantové prstene, prívesky a podobne. Zbierka piešťanského rapera je naozaj pestrá a nehanbili by sa za ňu ani najväčšie hviezdy.

Rytmus bol vždy jedinečný, a to platí rovnako v hudbe, ako aj v prípade módy. Bez ohľadu na to, či niekedy urobil krok smerom vedľa. 

Rytmus
Zdroj: Instagram/@rytmusking
Odporúčané
Móda REFRESHER: Slovenky a Češky vytiahli sexy aj elegantné outfity, ktorými ťa posadia na zadok    Móda REFRESHER: Slovenky a Češky vytiahli sexy aj elegantné outfity, ktorými ťa posadia na zadok 4. septembra 2023, 11:00
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia