Ak miluješ skúšať nové pivo, vyhni sa týmto štyrom značkám. Podľa portálu Taste Atlas si tak ušetríš peňaženku aj chuťové bunky.
Turisti milujú pivo z Česka, je to jedna z vecí, na ktoré sa po príchode k bratom Čechom vážne tešia. No spolu s množstvom značiek prichádzajú okrem hodnotení tých najlepších aj hodnotenia tých, ktoré sa neoplatí kúpiť. Stránka Taste Atlas vybrala štyri pivá, ktoré turistov sklamali najviac.
4. Znojemské pivo
Znojemské pivo je vyrábané v niekoľkých variantoch v oblasti Znojma v Českej republike. Môže byť svetlé alebo tmavé točené pivo, prípadne ležiak. Na výrobu sa používajú iba tri suroviny – jačmenný slad, voda a chmeľ.
Voda pochádza z mestského vodovodného systému, zatiaľ čo chmeľ je z odrôd Žatecký poloraný červeňák a Magnum Hallertau. Obsah alkoholu sa líši podľa typu piva; svetlé točené pivo má od 3,2 do 4,0 %, tmavé točené od 3,8 do 4,0 % a ležiaky obsahujú 4,5 až 5,0 % alkoholu.

3. Českobudějovické pivo
Českobudějovické pivo je mierne horké pivo vyrábané v Českej republike. Voda použitá pri jeho výrobe pochádza z podzemného jazera v oblasti Českých Budějovíc, chmeľ sa získava z regiónu Žatec a sladový jačmeň sa pestuje v Morave.
Pivo je dostupné ako svetlé, jemne sladové pivo, ale aj ako výrazná tmavá verzia s dominujúcimi praženými vôňami. Vďaka chmeľu zo Žatca má pivo jedinečnú a príjemnú chuť, čo ho robí veľmi obľúbeným alkoholickým nápojom v krajine. K dispozícii je päť druhov piva: svetlý ležiak, Kräusened svetlý ležiak, svetlé točené pivo, špeciálne pivo, nealkoholické pivo a tmavý ležiak.
