Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
13. mája 2024 o 16:02
Čas čítania 1:21
Richard Balog

Najkrajšia spolupráca roka? Kolekcia Dior a Stone Island je dokonalým spojením luxusného krajčírstva a technických materiálov

Najkrajšia spolupráca roka? Kolekcia Dior a Stone Island je dokonalým spojením luxusného krajčírstva a technických materiálov
Zdroj: Dior
MÓDA DIOR STONE ISLAND
Uložiť Uložené

Kim Jones vzdal obdiv návrhárovi Massimovi Ostimu a výsledok je perfektný.

Vedenie spoločnosti Dior predstavilo dnes ráno novinku, ktorá nás nadchla. Kreatívny riaditeľ módneho domu Kim Jones navrhol kolekciu v spolupráci s talianskou značkou Stone Island, ktorú nosí Jason Statham, Drake aj množstvo ďalších celebrít.

Kapsulová kolekcia spája úžitkové, respektíve technické prvky s bohatými ozdobami, ktoré vychádzajú z archívov francúzskej ikony. Ide o poctu Christianovi Diorovi a Massimovi Ostimu (zakladateľ Stone Islandu) a ich spoločnej vášni pre dokonalosť procesov a tvarov oblečenia. 

Odporúčané
Spolupráca roka? Supreme a MM6 Maison Margiela predstavili spojenie luxusného streetwearu s poctivým krajčírstvom Spolupráca roka? Supreme a MM6 Maison Margiela predstavili spojenie luxusného streetwearu s poctivým krajčírstvom 25. marca 2024 o 17:42
Kapsulová kolekcia spája úžitkové, respektíve technické prvky s bohatými ozdobami, ktoré vychádzajú z archívov francúzskej ikony.
Kapsulová kolekcia spája úžitkové, respektíve technické prvky s bohatými ozdobami, ktoré vychádzajú z archívov francúzskej ikony. Zdroj: Dior

Britský návrhár počas svojho pôsobenia v Dior pravidelne spolupracuje so zvučnými menami z oblasti módy, umenia a popkultúry. Spomenieme napríklad Travisa Scotta, Kaws, Supreme, Birkenstock, Jordan Brand a teraz Stone Island. Jones vďaka tomu skúma aktuálne módne trendy a prienik medzi svetom luxusu a streetwearom. Inak tomu nebolo ani tentoraz.

Jones kombinuje funkčné vojenské kódy s haute couture a krajčírskymi tradíciami na sérii farbených siluet a doplnkov – od utilitárneho vzhľadu vesty a šortiek až po nízke tenisky z bavlneného saténu s prešívaním so vzorom Dior Oblique či okrúhle tašky s ikonickým motívom kompasu Stone Island.

Jednotlivé kúsky sú vyrobené z prémiových materiálov, pričom využívajú techniky farbenia, textúry a vyšívania, ktoré sú charakteristické pre obe značky. Zároveň sú označené logami a symbolmi Dior aj Stone Island. 

Odporúčané
Mia Khalifa, Kanye West aj Irina Shayk. Y/Project odhalil novú kolekciu vo veľkom štýle napriek neúčasti na týždni módy   Mia Khalifa, Kanye West aj Irina Shayk. Y/Project odhalil novú kolekciu vo veľkom štýle napriek neúčasti na týždni módy 13. marca 2024 o 12:20
Dior, Stone Island, Kim Jones
Zdroj: Dior

Ak ťa zaujali produkty zo spolupráce značiek Dior a Stone Island, nad ich kúpou dlho nerozmýšľaj a 4. júla si priprav rýchle prsty. Väčšina bude vypredaná veľmi rýchlo a v ponuke resellerov budú s vysokou maržou. Kolekcia bude dostupná pred oficiálnym uvedením na trh aj vo vybraných obchodoch známeho módneho domu. Ceny zatiaľ nie sú známe. 

Pozri si galériu všetkých návrhov. Nič zaujímavejšie zo sveta módy dnes už určite neuvidíš. 

Dior, Stone Island, Kim JonesDior, Stone Island, Kim JonesDior, Stone Island, Kim JonesDior, Stone Island, Kim Jones
Zobraziť galériu
(17)
Odporúčané
Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa    Tyler, the Creator, navrhol mužskú kolekciu pre Louis Vuitton. Je lepšia ako posledný výtvor Pharrella Williamsa 23. februára 2024 o 11:25

Dior je francúzsky módny dom, ktorý založil Christian Dior v roku 1946. Návrhár sa stal veľmi rýchlo populárnym a získal množstvo prominentných klientov z Hollywoodu, zo Spojených štátov amerických aj z európskej aristokracie a úspešný je dodnes. Jeho rukopis práce ovplyvnil množstvo ďalších tvorcov módy naprieč generáciami.

Odevná spoločnosť aktuálne patrí do portfólia konzorcia LVMH, ktoré vlastní približne 59 % podiel, a na jej čele stojí Delphine Arnault. Kreatívny riaditeľ značky je Kim Jones.

Domov
Zdieľať
Diskusia