Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2024 o 14:42
Čas čítania 0:53
Karolína Fejtová

V týchto dovolenkových destináciách si dávaj pozor. Miestnym začínajú prekážať turisti

V týchto dovolenkových destináciách si dávaj pozor. Miestnym začínajú prekážať turisti
ZAHRANIČIE CESTOVANIE CHORVÁTSKO DOVOLENKA ŠPANIELSKO TALIANSKO
Uložiť Uložené

Na mnohých miestach obyvatelia demonštrujú proti turistom.

Incident streľby z vodných pištolí na výletníkov v Barcelone, ktorý koluje v médiách, nie je jediným odporom zo strany miestnych. Protestom čelia aj ďalšie pobrežné štáty, informovalo Forum 24.

V  Aténach sa konali demonštrácie proti vzniku Airbnb – bytom, ktoré sa krátkodobo prenajímajú turistom. Zaberajú nám naše domy, zatiaľ čo oni žijú na Maldivách,“ ozývalo sa od miestnych obyvateľov. Situácia sa vyhrocuje aj na gréckych ostrovoch, napríklad miestni obyvatelia na Korfu sú nespokojní s výstavbou veľkého hotela Erimitis.

V španielskom meste Palma de Mallorca demonštrovalo proti turistom 10 000 ľudí, ktorí sa sťažovali, že ceny nehnuteľností sa ich vinou za posledných desať rokov zvýšili o 250 percent. V apríli protestovalo na Tenerife až 50 000 ľudí a na celých Kanárskych ostrovoch celkovo 200 000 ľudí.

Pokuty za močenie do vody

Niektoré letoviská v reakcii na to prichádzajú s riešeniami, ale miestni obyvatelia tvrdia, že nie sú dostatočné. V talianskych Benátkach vyberajú päť eur za celodenný výlet do mesta.

Chorváti sú takisto nespokojní s mierou cestovného ruchu. Úrady v Splite preto zaviedli rôzne opatrenia. Ľudia tam dostávajú pokuty za močenie do vody, majú zákaz liezť po pamiatkach, skákať do fontán alebo spať na verejných miestach.

Aj Francúzsko ako najnavštevovanejšia krajina na svete zavádza nariadenia. Napríklad do zátok Sugiton v marseillskom národnom parku Calangues bude môcť denne vstúpiť len 400 ľudí, uviedla ministerka cestovného ruchu Olivia Grégorie.

Anketa:
Si za zavedenie opatrení v turistických oblastiach?
Áno, som.
Nie som.
Áno, som.
67 %
161 Hlasov
Nie som.
33 %
79 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia