Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Agencja Kreatywna Lemoniada.
27. júna 2024 o 11:30
Čas čítania 1:20
Richard Balog

VIDEO: Takto vyzerá noblesný byt vo Varšave, ktorému dominuje francúzska elegancia v kombinácii s umením a modernými prvkami

VIDEO: Takto vyzerá noblesný byt vo Varšave, ktorému dominuje francúzska elegancia v kombinácii s umením a modernými prvkami
Zdroj: Yassen Hristov
KULTÚRA POĽSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Architekti našli inšpiráciu v klasickom francúzskom štýle, ktorý obohatili o moderné formy a umenie. Výsledkom je bývanie s jedinečnou atmosférou.

Oceňovaní poľskí architekti zo štúdia Hola Design majú vo svojom portfóliu nový projekt, ktorý si získal naše srdcia vďaka nadčasovému vzhľadu a výnimočnej atmosfére.

Tentoraz ide o veľkometrážny byt vo Varšave, ktorý navrhli v štýle francúzskej klasickej estetiky s prvkami moderného dizajnu pri zachovaní komfortu a funkčnosti podľa zadania investorov (rodina s dvomi deťmi).

„Navrhli sme nielen obytný priestor, ale aj zážitok, v ktorom hrajú detaily významnú úlohu. Vyvážili sme rafinovanú eleganciu a dekoratívnosť s ľahkosťou moderných povrchových úprav. Pridali sme obrazy a sochy poľských umelcov,“ vysvetľuje dielo spolumajiteľka spoločnosti Hola Design Monika Bronikowska.

Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia.
Odporúčané
FOTO: Pozri si umelecký byt so zrkadlovými plochami a s farebnými detailmi z Prahy. Vyzerá perfektne  FOTO: Pozri si umelecký byt so zrkadlovými plochami a s farebnými detailmi z Prahy. Vyzerá perfektne 20. júna 2024 o 10:30

Otvorená denná zóna plná svetla a kuchyňa spojená s jedálňou vytvárajú ucelený rodinný obytný priestor. Dominantné sú teplé odtiene krémovej bielej, sivej a béžovej, ktoré poskytujú pozadie pre odvážnejšie akcenty. Hnedé kožené kreslá, čierne svietidlá a drevené povrchy pripomínajú kontrastné škvrny na neošetrenom plátne. Ľahké, vzdušné závesy a tkaniny príjemné na dotyk dodávajú interiéru útulnosť.

Francúzsku atmosféru podčiarkujú dekoratívne štuky na stenách a strope, zatiaľ čo zaoblené čelá skriniek a okrúhle lampy zjemňuje ich výrazná plastika. Taliansky nábytok a dubová podlaha v tvare rybej kosti zodpovedajú definícii vysokokvalitného interiéru plného ušľachtilých materiálov, ktorý vydrží roky. V celom byte sú rozmiestnené diela od poľských autorov ako Andrzej Strumiłło, Marcin Koleśnik alebo Krzysztof Renes, ktoré sú prirodzenou súčasťou interiéru.

Kuchynský nábytok je individuálne navrhnutý priamo architektmi, ktorí stavili na súhru dreva s kameňom. Výsledkom je nadčasový a nonšalantný vzhľad.

Odporúčané
FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory 12. júna 2024 o 15:30
Varšava, Hola Design
Zdroj: Yassen Hristov

Náladu hlavnej spálne dotvára mäkké čalúnené čelo postele vo svetlohnedej farbe. Pohodlie zahaľujú olivovo-zlaté zaoblené výklenky vyplnené jemným svetlom lampy.

Kúpeľne sú výnimočnou lekciou francúzskej elegancie. Dominantná biela farba v tomto priestore harmonizuje s oblým nábytkom a jednoduchými líniami. Talianske kovania a zlaté detaily svedčia o jemnom luxuse.

Pozri si galériu od fotografa Yassena Hristova, ktorý zachytil všetky detaily tohto exkluzívneho apartmánu pre mladú štvorčlennú rodinu. Žonglovanie so štýlmi bolo pre architektov príjemnou výzvou, ktorá dopadla na jednotku s hviezdičkou.

Noblesný varšavský byt, ktorému dominuje francúzska elegancia v kombinácii s umením a modernými prvkami. Varšava, Hola DesignVaršava, Hola DesignVaršava, Hola Design
Zobraziť galériu
(20)
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá luxusný byt vo Varšave, ktorý spája eleganciu, moderný dizajn a orientálne prvky FOTO: Takto vyzerá luxusný byt vo Varšave, ktorý spája eleganciu, moderný dizajn a orientálne prvky 9. júna 2024 o 11:00
Späť
Zdieľať
Diskusia