Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Agencja Kreatywna Lemoniada.  
9. júna 2024 o 11:00
Čas čítania 1:23
Richard Balog

FOTO: Takto vyzerá luxusný byt vo Varšave, ktorý spája eleganciu, moderný dizajn a orientálne prvky

FOTO: Takto vyzerá luxusný byt vo Varšave, ktorý spája eleganciu, moderný dizajn a orientálne prvky
Zdroj: Yassen Hristov
KULTÚRA POĽSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Projekt s príznačným názvom Zlatý drak je pastvou pre oči všetkých nadšencov elegantných interiérov v modernom šate.

Oceňovaní architekti zo štúdia Hola Design predstavujú nový projekt – tentoraz v podobe elegantného bytu vo Varšave, ktorému dominujú kvalitné prírodné materiály a dekor na mieru. Bývanie je určené pre vášnivých cestovateľov, pre ktorých je srdcovou záležitosťou Orient, a to architekti premietli aj do svojho návrhu.

Tento interiér je príkladom toho, s akou ľahkosťou je možné vniesť moderný dizajn do existujúcich priestorov. Typický byt získal vďaka rekonštrukcii zaujímavý a elegantný vzhľad.

„Našou prioritou bolo vdýchnuť bytu nový život, zaviesť nové funkčné usporiadanie a otvoriť obývaciu izbu smerom ku kuchyni. Zamerali sme sa na funkčnosť, štýl a jedinečné detaily,“ vysvetľuje zámer spoluzakladateľka štúdia Hola Design Monika Bronikowska.

Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia.
Odporúčané
FOTO: Takto zrekonštruovali takmer 100-ročný byt z Prahy, po akom túži množstvo mladých ľudí FOTO: Takto zrekonštruovali takmer 100-ročný byt z Prahy, po akom túži množstvo mladých ľudí 22. mája 2024 o 11:00
Spojenie elegancie, moderného dizajnu a orientálnych prvkov. Vstúp s nami do luxusného bytu vo Varšave.
Spojenie elegancie, moderného dizajnu a orientálnych prvkov. Vstúp s nami do luxusného bytu vo Varšave. Zdroj: Yassen Hristov

Architekti spojili moderný dizajn s jemnými ázijskými akcentmi, čistými líniami a minimalizmom. Tlmené pieskovobéžové odtiene sú doplnené o výrazné akcenty bronzovej a čiernej farby. Obklady a povrchové úpravy stien sú hladké a rebrované, s matným povrchom z orechovej dyhy. Vďaka použitiu prírodných materiálov štúdio Hola Design vytvorilo požadovanú atmosféru tepla a pokoja, ktorú požadovali majitelia. 

Brúsené dyhy na čelách talianskeho kuchynského nábytku dokonale ladia s kamennými doskami. Jedálenský kút slúži ako ústredný bod obytného priestoru a plynulo prepája kuchyňu s obývacou miestnosťou. Medzi novými a existujúcimi prvkami je zachovaný harmonický dialóg. Stôl a čalúnené stoličky sú v rodine roky.

Oceľová vitrína s rebrovaným sklom a jednoduchá čierna knižnica sú originálnymi návrhmi spoločnosti Hola Design a priestoru dodávajú jedinečný štýl. Poľské umenie a suveníry z ciest majiteľov prezentujú ich vášeň pre exotické destinácie a orientálne motívy.

Odporúčané
Takto vyzerá zrekonštruovaný byt pre mladých ľudí v centre Bratislavy. Trojizbák z roku 1926 sa zmenil na nepoznanie Takto vyzerá zrekonštruovaný byt pre mladých ľudí v centre Bratislavy. Trojizbák z roku 1926 sa zmenil na nepoznanie 9. mája 2024 o 13:30
Varšava, Hola Design
Zdroj: Yassen Hristov

Veľkoformátové obklady v kúpeľni majú pieskovobéžovú schému s grafitovými akcentmi. Druhá kúpeľňa vo svetlejších tónoch slúži ako relaxačná zóna s voľne stojacou vaňou. Kamenné dosky navrhnuté spoločnosťou Hola Design prezentujú remeselnú zručnosť kamenárov štúdia a stelesňujú eleganciu.

Rozmanité osvetlenie rozjasňuje priestor a zdôrazňuje jeho strohý charakter. V byte sa spája štýl, funkčnosť a individuálny prejav, ktorý zachytáva estetiku a pozornosť venovanú detailom. Skvelá práca architektov a remeselníkov.

Pozri si galériu od Yassena Hristova. Fotograf zachytil všetky dôležité prvky tohto elegantného bývania s jemným orientálnym nádychom.

Varšava, Hola DesignVaršava, Hola DesignVaršava, Hola DesignVaršava, Hola Design
Zobraziť galériu
(15)
Odporúčané
FOTO: Pozri si priestor, ktorý spája garáž, pracovňu a galériu. V centre pozornosti je limitovaný Mercedes-AMG GT  FOTO: Pozri si priestor, ktorý spája garáž, pracovňu a galériu. V centre pozornosti je limitovaný Mercedes-AMG GT 17. mája 2024 o 11:30
Domov
Zdieľať
Diskusia