Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci s ateliérom Ellements_Studio
9. mája 2024, 13:30
Čas čítania 1:17
Richard Balog

Takto vyzerá zrekonštruovaný byt pre mladých ľudí v centre Bratislavy. Trojizbák z roku 1926 sa zmenil na nepoznanie

Takto vyzerá zrekonštruovaný byt pre mladých ľudí v centre Bratislavy. Trojizbák z roku 1926 sa zmenil na nepoznanie
Zdroj: Ellements_Studio
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Jedna z najlepších rekonštrukcií, ktoré sme videli v posledných mesiacoch.

Priestor na webe väčšinou dávame skúseným architektom, respektíve zabehnutým ateliérom s bohatým portfóliom, tentoraz však urobíme výnimku a pozrieme sa na projekt od interiérovej dizajnérky Martiny Gvizdovej z ateliéru Ellements_Studio.

Sympatická dvojnásobná mama premenila klasický 3-izbový byt v historickej budove z roku 1926 v samom centre Bratislavy na moderné mestské bývanie s industriálnym nádychom, ktoré je láskou na prvý pohľad.

Byt sa nachádza v pešej zóne na Gorkého ulici a má úžitkovú plochu 84 štvorcových metrov, ktoré dizajnérka využila naplno. Zatiaľ čo predtým priestor slúžil ako fotografické štúdio, vďaka zmene dispozície vrátane vybúraných priečok, odhalenia betónových stropov a položenia smrekovej podlahy vzniklo bývanie ako stvorené pre mladých ľudí, ktorí túžia po pulzujúcom živote v centre.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00
Moderné mestské bývanie s industriálnym nádychom je láskou na prvý pohľad.
Moderné mestské bývanie s industriálnym nádychom je láskou na prvý pohľad. Zdroj: Ellements_Studio

Náročná rekonštrukcia pod dohľadom Martiny Gvizdovej trvala tri mesiace. Zahŕňala vybudovanie novej izby pomocou sadrokartónovej steny, ktorá je obložená dubovým dekorom, ale aj nové rozvody vody, odpadu aj elektriny, premenu tmavej komory na vyvolávanie fotografií na kúpeľňu, novú kuchynskú linku a skrine vyrobené na mieru.

Kuchynská linka je vyrobená z drevenej dyhy, pričom okrem množstva úložného priestoru obsahuje vínnu chladničku a zasklenú skrinku na poháre. Ako pracovná doska v kuchyni slúži novinka z umelého kameňa od značky Technistone s podtitulom Bronze Coast, ktorá dodala priestoru punc luxusu.

Farebné keramické zásuvky a vypínače z dielní českej značky Katy Paty sú čerešničkou na torte. Dizajnové svietidlá sa vynímajú nad skleným jedálenským stolom, pohovkou aj v hlavnej spálni.

Odporúčané
Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry 26. apríla 2024, 13:30
Bratislava, Zuzana Gvizdová, Ellements_Studio
Zdroj: Ellements_Studio

Dôkazom toho, že majiteľ pri rekonštrukcii nešetril, sú aj ďalšie solitérne prvky – napríklad sedacia súprava z renomovaného ateliéru Christian Lacroix, konferenčný stolík HK living, charakteristické kreslo od značky Jotex či jedálenský stôl s podpisom Kave Home. Všetko dopĺňajú abstraktné obrazy na stenách od Very Klaus a Antonie Stanovej. V kúpeľni nájdeš umývadlo vytesané z jedného kusa mramoru, ktoré vyrobili na objednávku v Turecku.

Pozri si galériu od ateliéru Ellements_Studio. Ak ťa tento štýlový staromestský byt oslovil a hľadáš nové bývanie, máme pre teba dobrú správu. Je na predaj, prichystať si však musíš 485-tisíc eur. 

Bratislava, Zuzana Gvizdová, Ellements_StudioModerné mestské bývanie s industriálnym nádychom je láskou na prvý pohľad.Bratislava, Zuzana Gvizdová, Ellements_StudioBratislava, Zuzana Gvizdová, Ellements_Studio
Zobraziť galériu
(17)
Odporúčané
FOTO: Zrekonštruovaný byt v Starom Meste si zamiluješ. Trojizbák v historickej budove z roku 1932 má úchvatný nadčasový dizajn FOTO: Zrekonštruovaný byt v Starom Meste si zamiluješ. Trojizbák v historickej budove z roku 1932 má úchvatný nadčasový dizajn 14. mája 2024, 16:00
Späť
Zdieľať
Diskusia