Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. apríla 2024, 12:30
Čas čítania 7:08
Denisa Šútorová

Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž)

Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž)
Zdroj: Refresher/Denisa Sutorova
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA MÓDNE DOPLNKY REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA SNEAKERHEADS ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

„Našimi klientmi sú influenceri, ľudia zo šoubiznisu a športovci. Nosia nám sem hermèsy, mcqueeny, ale asi najdrahší model, ktorý máme, je Jordan 1 High-Off white Chicago. Stalo sa však, že sme dostali aj boty za 12 eur. Ku každému pristupujeme rovnako.“

Azda netreba zdôrazňovať, že Vajnorská ulica je srdcom Bratislavy. Ak by sme na nej mali vybrať dva spoty, ktoré nemôžeš obísť, prirodzene, bude to pekáreň KRUH, ale aj raj pre všetkých milovníkov kvalitnej obuvi. Ak si práve zbystril pozornosť, do poznámok si rýchlo zapíš Vajnorská 9. Nenájdeš tam nový obchod či showroom sneakersov, ale luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes, ktorú v unikátnom koncepte pred rokom a pol predstavil mladý bratislavský podnikateľ Dávid K. Opravia ti v nej tenisky, ale aj kabelky či šiltovky.

Ide o tisícové modely, prípadne topánky za stovky eur. Bez formalít to skrátka nejde, ale aj takéto detaily nás robia výnimočnými.


Majiteľovu guilty pleasure sme odhalili hneď pri vstupe do miestnosti. Je ňou zmysel pre detail, brutálny vkus a vášeň pre tenisky. Priestor v znamení industriálneho štýlu balansuje na hrane minimalizmu a okázalosti. Mramorové prvky, hra so svetlom, siluetami a sexi paletou farieb povznáša koncept priestoru, ktorý so sebou nesie nálepku „čistiareň“, na celkom inú úroveň.

shinyshoes
Zdroj: Archív/ShinyShoes


„Múzeum“ tenisiek ťa však predovšetkým odrovná modelmi značky Dior, kontroverznými Yeezy, McQueenmi, ale aj 3-tisícovými Jordan 1 High-Off white Chicago. Reportáž na tomto mieste sme neľutovali ani sekundu. 

Odporúčané
Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) 7. mája 2024, 14:00

Tím ShinyShoes, ktorý pozostáva zo štvorice mladých chalanov, nás privítal kvalitným espressom a tvrdou pracovnou morálkou ešte pred otvorením prevádzky o 10.30. Naše zadanie: správajte sa, akoby sme tu neboli – splnili.

refresher, shinyshoes
Zdroj: Refresher/Denisa Sutorova


Chalani sa ani na sekundu neodtrhli od práce, a preto bolo zaujať ich pozornosť nesmiernou výzvou, ktorá nás bavila. Hneď po pár minútach sa medzi nami vytvoril poriadne svieži work flow. „V tejto práci potrebuješ trpezlivosť, dve ruky, ale najmä chuť robiť. Neexistuje tu minúta voľného času, nevieš to len tak oklamať. Za týždeň sa k nám dostane aj 100 párov topánok, a keďže dbáme na detaily, nemôžeme si dovoliť strácať čas,“ vysvetlil Matúš. Do čistiarne chodia aj poriadne nároční klienti, no práve tí ich vraj najďalej posunú. 

Ak chceš čítať viac reportáží zo štýlových slovenských prevádzok, pridaj sa do klubu Refresher+ a získaj prístup ku všetkým článkom na našom webe.

Wellness pre tvoje „boty“
ShinyShoes vyzerá skôr ako showroom, no v jeho zákulisí sa skrýva obrovský kus remesla. 

 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158750 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko ťa vyjde servis v ShinyShoes a aké služby ponúka.
  • Či sa v práci stretávajú aj s fejkami.
  • Prečo by si svoje topánky pred príchodom do čistiarne nemal čistiť doma.
  • Čo si tím ShinyShoes myslí o čistení v práčke a či ho vôbec praktizovať.
  • Prečo ti môže dovolenka v tropickej krajine zničiť topánky.
Späť
Zdieľať
Diskusia