Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. apríla 2024, 10:30
Čas čítania 1:04
Radka Klučárová

S Attilom Véghom ukončila spoluprácu ďalšia značka. Podpora Pellegriniho sa mu nevypláca

OSOBNOSTI ATTILA VÉGH PIVO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ukončenie spolupráce s MMA zápasníkom argumentovala prísnym etickým kódexom.

K sponzorom a firmám, ktoré po vyjadrení podpory prezidentskému kandidátovi Petrovi Pellegrinimu s Attilom Véghom zrušili spoluprácu, sa teraz pridáva aj pivo Corgoň. 

„Značka Corgoň ponúka pivo pre všetkých spotrebiteľov bez rozdielu. Naším cieľom je šíriť zodpovednú, relevantnú, rešpektujúcu a apolitickú komerčnú komunikáciu,“ píše vo vyjadrení na Facebooku Corgoň.

Ukončenie spolupráce s MMA zápasníkom argumentovala prísnym etickým kódexom. „Všetky naše posolstvá sa riadia prísnym etickým kódexom, ktorého zásady vyžadujeme dodržiavať aj od našich obchodných partnerov. Z tohto dôvodu sme zastavili ďalšie komerčné aktivity s Attilom Véghom,“ uviedla firma v stručnom stanovisku.

Corgoň
Zdroj: Corgoň (Facebook)

Ruky preč od spolupráce so športovcom pred pár dňami dala automobilka Renault aj známa bagetéria Pierre Baguette. 

„Spoluprácu s pánom Véghom nebudeme ďalej predlžovať. Hoci si ctíme všetky občianske práva zakotvené v ústave vrátane slobody prejavu, považujeme za nemenej dôležité dodržiavanie kultivovanosti komunikácie na verejnosti. O to viac, ak ide o známu osobnosť akýmkoľvek spôsobom spojenú s našou značkou,“ uviedla v stanovisku spoločnosť zo Sládkovičova.

Odporúčané
Manažérka Renaultu reaguje na Attilu Végha: Som nesmierne sklamaná neférovosťou manažmentu pána Végha Manažérka Renaultu reaguje na Attilu Végha: Som nesmierne sklamaná neférovosťou manažmentu pána Végha 11. apríla 2024, 9:50

Voči Véghovým aktivitám sa ako prvá ohradila spoločnosť Renault. Zápasník následne na Instagrame zverejnil mailovú komunikáciu svojho manažéra a firmy Renault a pod uverejneným príspevkom napísal, že sa so svojimi fanúšikmi potrebuje podeliť o skúsenosť, ktorá v ňom „vzbudila pocit, že komunizmus sa vrátil“. 

Tento krok neskôr nasledovali aj ostatné spoločnosti, pričom ich rozhodnutie sa v spoločnosti dočkalo prevažne pozitívnych ohlasov. Podľa odborníka majú firmy právo vybrať si, s kým chcú spolupracovať. „V marketingu je pri budovaní značky úplne bežné, že sa spoločnosti k politike nevyjadrujú a nijako nevstupujú do politického diskurzu. Ak už nejaká značka učiní politické vyjadrenie, je to zvyčajne preto, lebo si stojí za nejakými hodnotami,“ povedal pre Refresher Pavol Minár.

Attila Végh, Corgoň
Zdroj: Attila Végh (Instagram)
Odporúčané
Renault ukončil spoluprácu s Attilom Véghom pre jeho verejnú podporu Pellegriniho. Zápasník zverejnil všetky maily a bráni sa Renault ukončil spoluprácu s Attilom Véghom pre jeho verejnú podporu Pellegriniho. Zápasník zverejnil všetky maily a bráni sa 10. apríla 2024, 7:14
Domov
Zdieľať
Diskusia