Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2024, 10:15
Čas čítania 1:06
Radka Klučárová

Jána Tribulu naháňala medvedica v Tatrách. Išlo o život, utekala na nás potme, približuje nebezpečnú príhodu

OSOBNOSTI LET'S DANCE SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Tribula nie je žiaden neskúsený turista, no aj napriek tomu sa ocitol zoči-voči nebezpečenstvu.

Reportér, šoumen a vášnivý turista Ján Tribula pre TV Markíza priznal, že aj on už na vlastnej koži zažil stretnutie s medveďom. Do nepríjemnej, no zároveň poriadne dobrodružnej situácie sa dostal počas televízneho nakrúcania.

„Bolo to pred pár rokmi v Tatrách. V Starom Smokovci bola problémová medvedica s malými a zásahový tím sa ju snažil odplašiť z intravilánu. Ja som to monitoroval a nakrúcal kamerou aj s mojím kolegom a mali sme pocit, že sme na bezpečnom mieste, no ona sa rozbehla aj s malými práve na to miesto, kde sme boli my,“ opísal nezabudnuteľnú príhodu Tribula, ktorý aktuálne hviezdi v Let’s Dance.

Dobehol do bezpečia

V situácii išlo o život a jedinou možnosťou bol okamžitý únik z nebezpečenstva. „Tak som sa riadne rýchlo pakoval z toho miesta. Utekala na nás. Bola tma, určite nás cítila, ale našťastie sme stihli dobehnúť do auta. Keď sme už sedeli v aute, ,prefrndžala‘ okolo neho,“ vysvetlil markizák. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Let's Dance (@letsdance.markiza)

Tribula nie je žiaden neskúsený turista. Hory sú jeho druhým domovom a vie, ako sa v kritickej situácii zachovať, ale aj to, ako nebezpečenstvu predchádzať. „Ono je to tak, že v horách a v prírode človek musí byť ostražitý, a keďže sme ľudia, ktorí majú rozum, mali by sme predvídať,“ povedal.

Odporúčané
Juraj Bača: Dnes mladí ľudia utekajú od problémov a volia si ľahšie riešenia. Na sociálnych sieťach mi vadí pretvárka (Rozhovor) Juraj Bača: Dnes mladí ľudia utekajú od problémov a volia si ľahšie riešenia. Na sociálnych sieťach mi vadí pretvárka (Rozhovor) 3. mája 2024, 9:30

„Často sa do nepríjemnosti dostaneme aj svojím neuváženým konaním. Ja sa snažím byť predvídavý a naozaj sa snažím na horách dávať extrémny pozor, či už na pošmyknutie, pád, alebo možno aj na takýto nepríjemný stret s divou zverou, pretože v horách a v prírode sa chyby naozaj nezvyknú odpúšťať,“ uzavrel Tribula. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Tribula (@yannicko3)

Domov
Zdieľať
Diskusia