Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. februára 2024, 14:50
Čas čítania 0:37
Barbora Adamkovičová

Pittsburgh Penguins vyradili číslo dresu Jaromíra Jágra. 68-čku si už nikto nikdy neoblečie

ŠPORT HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na slávnostnom ceremoniáli poďakoval matke aj zosnulému otcovi.

Národná hokejová liga si v nedeľu večer uctila legendu českého hokeja Jaromíra Jágra. Na slávnostnom ceremoniáli si ho jeho bývalý klub Pittsburgh Penguins uctil prostredníctvom vyradenia čísla 68 a symbolickým vyvesením Jágrovho dresu v PPG Paints Aréne. Podľa portálu Extra.cz si hokejista moment vychutnal obklopený rodinou.

„Som tu s vami, počujem jačanie, a to nemusím ani skórovať. To je krásne. To sa nikdy nezunuje. Ale som poctený. Som poctený, že majitelia Pittsburgh Penguins, organizácia Pittsburgh Penguins a prezident obchodných operácií Penguins Kevin Acklin sa rozhodli stiahnuť môj dres, číslo 68,“ hovorí v slávnostnom príhovore. Jágr v spomínanom klube pôsobil v rokoch 1990 až 2001 a dokonca v mene „tučniakov“ vyhral dva Stanley Cupy. 

Na veľkolepej oslave ho sprevádzala jeho mama, ktorej v dojemnom statuse poďakoval za obetu. Poctu vzdal aj zosnulému otcovi, ktorý zomrel len minulý rok: „Viem, že sa určite pozerá. Mal vo všetkom pravdu.“

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr)

Domov
Zdieľať
Diskusia