Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2024, 9:55
Čas čítania 0:44
Samuel Barienčík

Bradatej mamičke tvrdili, že nikdy nebude matkou. Dnes hrdo kočíkuje a nosí bradu

ZAUJÍMAVOSTI KANADA
Uložiť Uložené

Kým bola Gennevieve ešte v puberte, tak sa za svoje nadmerné ochlpenie hanbila. V dospelosti si navyše uvedomila, že ako jediná nedostala svoju prvú menštruáciu a zrejme nebude môcť mať deti.

Gennevieve Vaillancourt z Kanady trpí syndrómom polycystických vaječníkov. Túto chorobu charakterizuje porucha endokrinných žliaz a hormonálna nerovnováha. Pre New York Post prezradila, že keď mala 14, tak jej začali rásť chlpy na tvári viac ako iným rovesníčkam.

Išlo o prejav ochorenia zvaného hirsutizmus, ktoré je spojené so syndrómom polycystických vaječníkov. Pridružuje sa k nemu porucha štítnej žľazy a prejavuje sa aj nadmerným ochlpením ženských partií, ktoré bežne nemajú hustú koncentráciu chlpov. 

Kým bola Gennevieve ešte v puberte, tak sa za svoje nadmerné ochlpenie hanbila. V dospelosti si navyše uvedomila, že ako jediná nedostala svoju prvú menštruáciu. 

Po stanovení diagnózy jej doktor povedal, že pravdepodobne nebude môcť mať deti. No v roku 2019 porodila zdravého syna. Tvrdí, že preto, lebo sa prestala stresovať a riešiť sa. To jej pomohlo k zdravšiemu mentálnemu zdraviu, stabilizovaniu cukru v krvi a zníženiu hladiny kortizolu – stresového hormónu.

Po pôrode prvého dieťaťa začala o svojom syndróme hovoriť na motivačných prednáškach. Nechala si narásť bradu a tvrdí, že väčšina spätnej väzby, ktorú dostáva, je pozitívna. Dokonca motivuje aj iné ženy viac rozprávať o tomto ochorení. Cítia potom, že v tom nie sú samy.

Bearded lady.
Bearded lady. Zdroj: Instagram/@beardedladyg
Domov
Zdieľať
Diskusia