Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2024, 19:15
Čas čítania 0:36
Lukáš Čelka

Vyšetrovali posadnutú bábiku Annabelle a cirkvi pomáhali v boji proti démonom: toto je skutočný príbeh Warrenovcov (Podcast)

ZAUJÍMAVOSTI NOČNÁ ŠICHTA STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené

Aký boli teda Warrenovci naozaj? A čo zo známych hororových filmov je pravda a čo lož? Odpoveď nájdeš v novom diele podcastu Nočná šichta.

Démoni, posadnuté predmety či prekliate domy. To všetko dôverne poznáme z hororov. Medzi najznámejšie a komerčne najúspešnejšie z nich patria tie, v ktorých centre diania boli manželia Warrenovci – jasnovidka Lorraine a démonológ Ed z Connecticutu, odhodlaní čeliť rôznym formám zla a pomáhať bezradným ľuďom.

Určite poznáš sériu filmov The Conjuring či ďalšie horory z rovnakého univerza, ako Annabelle alebo The Nun. Väčšinu týchto hororov otvára známa veta: „Natočené podľa skutočných udalostí.“ Ide totiž o sfilmované prípady najznámejšej dvojice parapsychológov na svete, väčšinou inšpirované knižnou predlohou alebo výpoveďou Lorraine. 

To, čo sa však vo filmoch nedozvieš, je, že mnohé prípady Warrenovcov mali v sebe viac logických dier než v ementáli. Práve preto si manželský pár vyslúžil množstvo kritiky. Niektorí ľudia ich dokonca považovali za dvojicu klamárov. 

Aký boli teda Warrenovci naozaj? Čo zo známych hororových filmov je pravda a čo lož?  Odpovede na tieto otázky nájdeš už teraz v novom diele podcastu Nočná šichta

Domov
Zdieľať
Diskusia