Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2024, 14:44
Čas čítania 0:48
Aneta Gospičová

VIDEO: Ameriku zaplavili ľudia s Apple Vision Pro za 3500 dolárov. Využívajú ju počas šoférovania či pri cvičení

TECH APPLE SPRÁVY ZO SVETA VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Niektorým pripomína nová technológia od Applu epizódy sci-fi dystópie Black Mirror.

Spoločnosť Apple spustila v piatok predaj okuliarov Vision Pro, ktoré ťa prenesú do virtuálnej reality. Náhlavná súprava sľubuje bezproblémové prepojenie digitálneho obsahu a fyzického priestoru. Systém sa ovláda pomocou očí, rúk a hlasu. Stojí 3499 dolárov (3230 eur).

V Amerike spustili predaj v piatok (2. 2). Internet zaplavili videá používateľov, ktorí inteligentné okuliare využívajú v každodennom živote. Niektorí z nich ich využívajú napríklad na prácu v hromadnej doprave.

Apple uvádza, že nová technológia posúva hranice doterajších poznatkov. Okuliare majú pokroky v oblasti priestorového zvuku, revolučný dvojčipový dizajn, rad kamier a senzorov a všetky prvky navzájom medzi sebou spolupracujú na vytvorení bezprecedentného zážitku.

Niektorým ľuďom pripomína nová technológia od Applu epizódy sci-fi dystópie Black Mirror. Poukazujú najmä na to, že ľudia využívajú virtuálnu realitu na každodenné činnosti, ktoré dokážu robiť aj bez takejto technológie.

Domov
Zdieľať
Diskusia