Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2024, 19:29
Čas čítania 0:41
Karolína Uličná

Instagram už na Slovensku spustil novinku, ktorú sme si v messengeri zamilovali. Pomôže ti s „ghostovaním“ ľudí

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Nová funkcia Instagramu ti umožní skryť pred druhou osobou potvrdenie o tom, že si si správu otvoril a prečítal.

Instagram prichádza s novinkou, ktorá mnohých poteší. Používatelia po novom majú možnosť vyhnúť sa zobrazeniu „Prečítané“, ktoré sa druhej osobe ukáže po tom, čo v „DM‘s“ otvoríš a prečítaš si doručenú správu, informoval portál The Verge.

O plánovanú aktualizáciu sa na Instagrame podelili šéf Facebooku Mark Zuckerberg a šéf Instagramu Adam Mosseri. Táto nová funkcia s názvom ‚Read Receipts‘ umožňuje používateľom spravovať viditeľnosť potvrdenia o prečítaní, pričom im dáva kontrolu nad tým, kedy sa odosielateľovi zobrazia známe indikátory prečítané a videné. 

V praxi to znamená, že používatelia si to teraz môžu prispôsobiť. Sám/sama si môžeš vybrať, pre ktoré konverzácie na Instagrame chceš funkciu zapnúť a pre ktoré ponechať, aby vedeli, kedy si im dal na správu „seen“.

Odporúčané
Je správne ho ghostnúť alebo sa rozísť cez chat? Odborníčka radí, ako sa čo najjednoduchšie rozísť Je správne ho ghostnúť alebo sa rozísť cez chat? Odborníčka radí, ako sa čo najjednoduchšie rozísť 11. novembra 2023, 9:30

Žiadaná funkcia

Táto novinka na Instagrame bola dlho žiadanou funkciou, informuje Data Conomy. Obzvlášť výhodná je pre používateľov, ktorí sa chcú vyhnúť tlaku spojenému s okamžitou odpoveďou na správy. 

Vypnutím potvrdení o prečítaní pre konkrétne konverzácie môžu používatelia uchovať súkromie pri sledovaní, čo im dáva možnosť flexibilne reagovať vo vlastnom tempe bez zverejňovania svojej aktivity ostatným.

Meta, Instagram, novinka
Zdroj: Meta
Domov
Zdieľať
Diskusia