Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. januára 2024, 11:41
Čas čítania 1:02
Samuel Barienčík

Štyri dni mal v hlave guľku bez toho, aby si to všimol. Myslel si totiž, že ho niekto na párty len udrel do hlavy

ZAUJÍMAVOSTI STREĽBA ZBRAŇ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Niekoľko kilometrov od Ria de Janeiro Mateus Facio oslavoval príchod nového roka, keď ho strelili do hlavy bez toho, aby si to všimol.

Mateus je dvadsaťjedenročný študent medicíny, ktorý sa rád baví. Preto išiel s priateľmi osláviť nový rok niekoľko kilometrov od Ria de Janeiro, kde sa mu stala nehoda. New York Post informuje, že ho strelili do hlavy, kým bol na pláži. Sám Mateus o tom však nevedel, myslel si totiž, že do neho niekto hodil kameň ako pokus o žart. Pre lokálne Globo povedal: „Myslel som si, že to bol kameň, že ide len o niečí nepodarený vtip.“

V skupine kamarátov bol aj lekár, ktorému sa podarilo zranenie v rámci podmienok ošetriť a krvácanie zastaviť. Keď sa po pár dňoch párty skončila, Mateus Facio sa vracal autom domov. Cestou začal dostávať kŕče do pravej ruky. Bolo to veľmi neprirodzené, išiel teda do nemocnice, kde mu lekár povedal, že má v hlave 9 mm guľku zo zbrane. 

Kŕče a nekontrolovateľné pohyby rúk, ktoré v aute mladý študent mal, boli spôsobené tým, že mu guľka tlačila na mozog. Ošetrujúci lekár dodal, že mal extrémne šťastie, že vyviazol bez ochrnutia ruky, prípadne celého tela a že vôbec prežil. Operácia, pri ktorej mu guľku vybrali, trvala dve hodiny a mladík vyviazol len s jazvou na čele.

Teraz prípad vyšetruje aj polícia, ktorá guľku podrobila analýze a hľadá strelcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia