Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2024, 9:30
Čas čítania 3:14
Martin Adam Pavlík

10 filmov, ktoré môžeš pozerať stále dookola a nikdy ťa neomrzia. Nájdeš ich na Netflixe

10 filmov, ktoré môžeš pozerať stále dookola a nikdy ťa neomrzia. Nájdeš ich na Netflixe
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložiť Uložené

Ktorú klasiku z nášho zoznamu máš najradšej?

Dědictví, Pulp Fiction, Snatch, The Big Lebowski, Home Alone, The Thing, Alien, Taxi Driver, Mad Max: Fury Road, The Shawshank Redemption a mnohé iné. Čo majú tieto dobre známe filmy spoločné? Môžeš ich pozerať stále dookola, koľkokrát chceš, a nikdy ťa neomrzia. 

Radi nostalgicky sledujeme staršie filmy, pretože nám pripomínajú detstvo alebo obdobie dospievania. Chceme sa prostredníctvom nich vrátiť v čase a aj vyskúšať, či na nás budú fungovať rovnako ako prvýkrát. Niektoré sa jednoducho nedajú „opozerať“.

Zopár takých nájdeš aj na najpopulárnejšej streamovacej platforme – Netflixe. Keďže sa snažíme propagovať legálny spôsob sledovania filmov, pripravili sme pre teba zoznam s desiatimi „kultovkami“. Ktorú si pustíš ako prvú?

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne filmové a seriálové rebríčky, profily aj rozhovory s filmármi alebo hercami a herečkami. Napríklad s Milanom Ondríkom, Alexandrom Bártom alebo s Natáliou Germáni. Ak si chceš prečítať v plnej verzii všetky zamknuté články, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+.

Netflix reklamy
Ilustračná fotografia. Zdroj: Netflix

1. Scarface (réžia: Brian De Palma)

Rola osamelého gangstra Tonyho Montanu sadla Al Pacinovi priam dokonale. Nebyť Krstného otca, išlo by o jeho vôbec najpamätnejšiu úlohu v kariére. Scarface ukazuje vzostup a pád cholerického imigranta z Kuby túžiaceho po bohatstve v Amerike. Je mu jedno, ako ho dosiahne a čo preň spraví. A hoci má napokon na stole tony koksu, kopu zlata aj bankovky, je bez lásky a rodiny. Silná aj zábavná trojhodinová jazda, ktorá ubehne ako voda.

Al Pacino Scarface
Zdroj: Universal Pictures US

2. The Wolf of Wall Street (réžia: Martin Scorsese)

Ďalší výborný portrét antihrdinu bez chrbtovej kosti opitého mocou. Vyšliapal si cestu na cudzom nešťastí a oklamal ešte aj sám seba. Je fascinujúce, že Scorsese nakrútil práve takýto film, keď mal 70 rokov. Keďže aj on si odžil svoje, zjavne sa vedel sčasti stotožniť s príbehom chamtivého a rafinovaného podvodníka Jordana Belforta. Je zároveň nepochopiteľné, že Leonardo DiCaprio za túto rolu nedostal Oscara, keďže totálne exceloval a zjavne si ju dosýta užil. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152932 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia