Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. januára 2024, 13:01
Čas čítania 1:01
Radka Klučárová

Harry a Meghan vraj pred smrťou rozzúrili kráľovnú Alžbetu: Vzali mi jedinú vec, ktorú vlastním, sťažovala sa nahnevaná panovníčka

OSOBNOSTI KRÁĽOVNÁ ALŽBETA II. MEGHAN MARKLE PRINC HARRY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Kráľovnej Alžbete sa údajne nepáčilo, že Harry a Meghan pomenovali svoju dcéru po nej.

Rozhodnutie Harryho a Meghan pomenovať dcéru po kráľovnej Alžbete sa panovníčke nepáčilo. Vraj jej vzali to jediné, čo vlastnila, píše denník Daily Mail.


Ku koncu svojej vlády sa malo jej veličenstvo svojim poradcom posťažovať, že jej pravnučku pomenovali Lilibet. Tento ekvivalent svojho mena totiž vnímala ako veľmi osobný a láskyplný výraz, ktorý patril iba jej. „Jediná vec, ktorú mám, je moje meno. Nevlastním paláce ani obrazy, len svoje meno. A teraz mi vzali aj to,“ povedala.


Napriek tomu, že mnohé z vnučiek a pravnučiek kráľovnej Alžbety hrdo nosia jej meno ako stredné, Harry a Meghan zašli ešte ďalej. Svoju dcéru nazvali menom Lilibet, ktorým panovníčku dovtedy oslovoval iba jej starý otec, rodičia, zosnulý manžel a hŕstka jej najbližších priateľov a príbuzných. Tieto nové informácie pochádzajú zo životopisu kráľa Karola III. od Roberta Hardmana, ktorý vyšiel tento týždeň v denníku Daily Mail.

Kráľovná Alžbeta II.
Zdroj: Flickr

Bola nahnevaná ako nikdy

Hardman ďalej píše, že jeden člen personálu zosnulej kráľovnej mu prezradil, že bola „taká nahnevaná, akú som ju nikdy nevidel“, po tom, čo vojvoda a vojvodkyňa verejne vyhlásili, že by nepoužili jej súkromnú rodinnú prezývku, keby ju sama neodobrila.


Kráľovský korešpondent národného vysielania Jonny Dymond uviedol, že mu „zdroj z paláca“ povedal, že Harry a Meghan sa kráľovnej „nikdy nepýtali“ na používanie prezývky z detstva.


Hovorca zo Sussexu túto správu poprel a namietol, že kráľovná bola prvým členom rodiny, ktorému Harry zavolal a oznámil radostnú správu o narodení dlhoočakávanej dcéry. Dodal, že počas ich rozhovoru „spomenul, že na počesť jej veličenstva pomenuje ich dcéru Lilibet. Keby ich nepodporovala, nepoužili by to meno“.

kráľovná Alžbeta II., Harry, Meghan
Zdroj: Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia