Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2024, 15:44
Čas čítania 0:33
Dominik Vetrák

GTA VI je vraj „woke“, sťažujú sa niektorí hráči. Vadí im už aj existencia ženskej hrdinky

GTA VI je vraj „woke“, sťažujú sa niektorí hráči. Vadí im už aj existencia ženskej hrdinky
Zdroj: Rockstar Games/GTA VI
TECH GTA VI
Uložiť Uložené

Herec stvárňujúci Michaela z GTA V označil týchto ľudí za „klaunov“.

Keď si človek do googlu zadá „GTA VI woke“, naskytne sa mu veľmi smutný pohľad na rôzne videá a príspevky od niektorých hráčov na internete. Niektorí z nich totiž obviňujú očakávanú hru z toho, že je „woke“, a teda že sa jej tvorcovia naháňajú za liberálnymi „trendmi“ a nasilu do nej pretláčajú progresívne myšlienky. 

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

Niektorým prekáža už aj to, že hráči budú s najväčšou pravdepodobnosťou ovládať aj ženskú protagonistku Luciu. V 3D hrách GTA takúto možnosť ešte nemali, takže keď to teraz prichádza, niektorí ľudia v tom vidia akúsi propagandu.

Na margo týchto ľudí sa vyjadril aj herec Ned Luke, ktorý stvárnil Michaela v GTA V. „Lucia je tvrďaska. V traileri vyzerala veľmi dobre. Vyrojilo sa množstvo klaunov, ktorí tvrdia, že  Rockstar je zrazu woke,“ skonštatoval herec.

GTA VI vyjde v roku 2025 pre súčasné konzoly. PC verziu zatiaľ tvorcovia neoznámili.

Domov
Zdieľať
Diskusia