Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
8. januára 2024, 13:31
Čas čítania 1:20
Marek Pros

Najodpornejšie české pivá podľa turistov: tieto tri značky sú vraj prepadák, pijú ich aj Slováci

Najodpornejšie české pivá podľa turistov: tieto tri značky sú vraj prepadák, pijú ich aj Slováci
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO PIVNÝ TEST PIVO TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Možno ide aj o tvoje obľúbené pivá, no medzi cudzincami moc chvály nepozbierali.

České pivo je svetový pojem a väčšina turistov si je vedomá toho, že si ho pri návšteve Prahy, Brna či iných českých miest nemôžu nechať ujsť. K dispozícii majú desiatky druhov a značiek, no zorientovať sa v tom je niekedy ťažké aj pre domácich. 

Nie je prekvapením, že najväčšej obľube sa teší „plzeň“, ktorá má v zahraničí aj najväčšie meno. Ako to je však s ostatnými pivami? Užívatelia webu Taste Atlas vybrali tri pivá, ktoré im chutia najmenej. V celkovom hodnotení nedopadli katastrofálne, vlastne dostali nadpriemerné hodnotenia, no pivná konkurencia je v Česku vysoká.

Gastrorebríčky na užívateľskej platforme Taste Atlas sú založené na hodnotení ľudí, pričom server rozpoznáva skutočných užívateľov a ignoruje hodnotenie botov alebo takzvaných lokálnych patriotov. Jeho cieľ je nasledujúci: „Propagovať vynikajúce miestne potraviny, vzbudiť hrdosť na tradičné pokrmy a vzbudiť zvedavosť na jedlá, ktoré ste ešte neochutnali.“

Tri pivá si vyslúžili označenie „najhoršie“ podľa užívateľov Taste Atlasu.

3. najhoršie – Znojemské pivo

Toto pivo sa varí v niekoľkých variantoch – ako svetlé, tmavé výčapné pivo či ležiak. Pri výrobe sa používajú iba tri suroviny – ⁠ jačmenný slad, voda a chmeľ. Vodu zaisťuje mestský vodovod, chmeľ je odrodou Žateckého poloraného červeňáka a Magnum Hallertau. Obsah alkoholu sa líši v závislosti od štýlu.

Hodnotenie: 3,8 z 5

2. najhoršie – Březnický ležiak

Březnický ležiak je pivo plzenského typu, ktoré sa vyrába v obci Březnice. Ide o pivo zlatistej farby s obsahom alkoholu, ktorý sa pohybuje od 4,69 do 5,53 %. Chuť je jemná a typicky horká s čisto chmeľovou arómou a sviežou chuťou.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Pivo sa vyrába zo sladu, granulovaného chmeľu odrody Žateckého poloraného červeňáka, chmeľového extraktu, cukru a vody z miestnych prírodných studní. Jediným súčasným výrobcom tohto piva je spoločnosť Pivovar Herold Březnice, ktorá ho varí od roku 1999.

Hodnotenie: 3,7 z 5

1. najhoršie – Starobrno 

Brnenské pivo sa varí aj ako nealkoholické, svetlé výčapné, tmavé výčapné a ležiak. Tieto pivá sú vyrábané z odrôd chmeľu Žateckého poloranéhočerveňáka a Magnum, voda pochádza z mestského vodovodu. Nealkoholický typ má jemnú chmeľovú arómu a môže mať až 0,6 % alkoholu.

Hodnotenie: 3,2 z 5

Domov
Zdieľať
Diskusia