Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. decembra 2023, 18:11
Čas čítania 0:47
Samuel Barienčík

Meta dnes na Slovensku spustila novú sieť Threads. Konkurent Twittera prešiel veľkými zmenami

ZAUJÍMAVOSTI ANDROID (OPERAČNÝ SYSTÉM) META (FIRMA) TWITTER
Uložiť Uložené

Aplikácia Threads, ktorá bola pre USA a Veľkú Britániu sprístupnená už od júla tohto roku, prišla aj na slovenský trh.

Aplikácia Threads patrí pod vlastníctvo spoločnosti Meta, tak ako aj Facebook a Instagram. Na ich stránke bolo spustené odpočítavanie k dnešnému dňu, no najprv sa nikto oficiálne nevyjadril, až dnes.

Mark Zuckerberg, majiteľ spoločnosti Meta, napísal príspevok na sociálnu sieť: „Dnes sprístupňujeme Threads viacerým európskym krajinám, vitajte!“

Odporúčané
Najväčšia konkurencia Twitteru prichádza už aj na Slovensko. Ako získaš pozvánku do Threads? Najväčšia konkurencia Twitteru prichádza už aj na Slovensko. Ako získaš pozvánku do Threads? 12. decembra 2023, 10:50

Štáty Európskej únie tak nasledujú USA a Veľkú Britániu, ktoré platformu Threads môžu využívať už od júla. Európska únia má totižto prísne pravidlá ohľadom technológie a aplikácií v nej použitých. Zákon EÚ je navrhnutý tak, aby chránil používateľov na veľkých sociálnych platformách, a zahŕňa pravidlá týkajúce sa reklamy pre deti a ich požiadavky. Ide o to, aby firmy boli transparentnejšie.

Meta hovorí, že si od júla prešli veľkými zmenami smerom k lepšiemu. Keď sa platforma prvýkrát spustila, jej nedostatočné prevedenie totiž veľa používateľov odradilo, a aj keď vydanie nových funkcií pomohlo k tomu, aby sa vrátili aspoň niektorí naspäť, Threads je stále menej populárne ako X (Twitter), ktorému chce konkurovať.

Threads chce nahradiť sieť X, ktorú vlastní americký podnikateľ Elon Musk. Tá už teraz bojuje s odchodom mnohých inzerentov a používateľov pre kontroverzné výroky majiteľa. Teraz hrozí, že používatelia budú mať reálnu alternatívu obľúbenej platformy a ku konkurencii ich odíde ešte viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia