Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2023, 9:23
Čas čítania 0:41
Dominik Vetrák

STALKER 2 pošle do hanby aj Ubisoft. Ukrajinci cez vojnu vytvorili grafický majstrovský kúsok, ktorý tvoj PC nerozbehne

STALKER 2 pošle do hanby aj Ubisoft. Ukrajinci cez vojnu vytvorili grafický majstrovský kúsok, ktorý tvoj PC nerozbehne
Zdroj: GSC Game World
TECH STALKER 2 TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Ukrajinská postapokalyptická akčná hra sa pýši prepracovaným príbehom a krásnou grafikou.

STALKER 2 – Heart of Chornobyl vyjde niekedy v priebehu roka 2024 na PC a Xbox Series X/S (na PS5 vyjde zrejme o niekoľko mesiacov neskôr). Titul mal vyjsť skôr, no vývojárske štúdio GSC Game World je z Ukrajiny, kde stále prebieha vojna. Tá veľmi negatívne ovplyvnila vývoj, no ako ukazuje najnovší trailer, na hre to vôbec nie je poznať.

Odporúčané
Nevieš, čo hrať? Mind-fu*kový Entropy Centre je nástupcom legendárneho Portalu s úžasnými hádankami a sci-fi príbehom Nevieš, čo hrať? Mind-fu*kový Entropy Centre je nástupcom legendárneho Portalu s úžasnými hádankami a sci-fi príbehom 30. novembra 2023, 8:21

Práve naopak, z hľadiska vizuálnej komplexnosti a grafických detailov ide o jednu z najkrajších hier súčasnosti. Ak budú finálny vzhľad hry, jej textúry, odtiene a modely postáv také ohromujúce ako v traileroch, hráči sa dočkajú jednej z technicky najprepracovanejších hier.

Podobne ako jednotka, aj dvojka sa bude odohrávať v Zóne. Ide o oblasť okolo Černobyľa širokú 60 štvorcových kilometrov. Po druhom incidente z roku 2006 sa v oblasti začali objavovať zmutované zvieratá a rastliny. V Zóne sa však nachádzajú bohaté nerastné suroviny a iné poklady, čo láka takzvaných stalkerov, ktorí riskujú život, aby zbohatli.

Dvojka bude mať príbeh dlhý niekoľko desiatok hodín a vývojári sľúbili aj rozdielne konce odvíjajúce sa od toho, aké rozhodnutia urobí hráč. 

Domov
Zdieľať
Diskusia