Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2023, 8:13
Čas čítania 1:32
Karolína Uličná

Vo svetovej hitparáde nie je aktuálne žiaden muž. Prvé miesta ovládla Taylor Swift a opäť tak prepisuje históriu

HUDBA HUDBA POP TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

V top desiatke prestížneho hudobného rebríčka Billboard sa po druhýkrát v histórii nenachádza žiadny mužský interpret. A opäť za to môže Taylor Swift.

Prestížny a svetovo uznávaný rebríček Billboard Hot 100 zverejnil aktuálne rekordy hudobného priemyslu a vôbec druhýkrát v histórii sa v top 10 nenachádza žiadny mužský interpret.

Hitparádu, ktorá sa aktualizuje každý týždeň a je založená na číslach z predajov, online streamovaní a hraní v rádiu, ovládla predovšetkým Taylor Swift. Konkrétne obsadila až osem miest, a to predovšetkým vďaka tomu, že nanovo vydala vo vlastnej verzii svoj album s názvom 1989, ktorý prvý raz vyšiel ešte 27. októbra 2014.

Okrem nej sa v rebríčku nachádza s jednou skladbou Doja Cat (4. miesto – Paint The Town Red) a SZA (8. miesto – Snooze). Prvý raz v histórii, keď sa v rebríčku nenachádzal žiaden muž, to taktiež spôsobila Taylor. Stalo sa tak minulý rok po tom, čo vydala album Midnights. Vtedy sa rodáčke z Pensylvánie dokonca podarilo obsadiť všetkých desať miest.

Reedíciu albumu 1989, ktorá obsahuje poväčšine jej staré a známe skladby, vydala koncom mesiaca. 33-ročná speváčka to prvýkrát spomenula fanúšikom počas posledného koncertu úspešného turné Eras v Los Angeles. „Aby som bola úplne úprimná, toto je moja najobľúbenejšia opätovná nahrávka, akú som kedy urobila,“ povedala o tomto albume.

Okrem iného sa Taylor vďaka staronovému albumu 1989 dostala aj na prvé miesto rebríčka Billboard 200, v ktorom zas zverejňujú prehľad najpredávanejších albumov. V poslednom období nanovo vydala viacero svojich starších albumov a v rebríčku Billboard 200 získali prvé miesto.

Išlo o verzie albumov Fearless, Red a Speak Now. 1989 je teda jej štvrtou vydanou verziou. Taylor je po 60 rokoch vôbec prvá žijúca umelkyňa, ktorej štyri albumy sa dostali naraz do top 10.

Americká country-popová diva nedávno prekonala aj ďalší rekord. Pridala sa medzi hudobných miliardárov k Rihanne, Beyoncé či Jay-Z-mu. Je jednou z mála umelkýň, ktoré tento status dosiahli len na základe hudby a s ňou spojeným koncertovaním. Čisté imanie Taylor Swift je momentálne 1,1 miliardy dolárov. 

Odporúčané
Taylor Swift randí s NFL hráčom: Ihneď mu pribudlo pol milióna followerov. Toto je love story ženy, ktorá vytiahla ekonomiku USA  Taylor Swift randí s NFL hráčom: Ihneď mu pribudlo pol milióna followerov. Toto je love story ženy, ktorá vytiahla ekonomiku USA 28. septembra 2023, 15:30

Aby toho nebolo málo, jej turné s názvom Eras Tour, ktoré odštartovalo v marci tohto roka, sa stalo už teraz najziskovejšie v histórii. A to aj napriek tomu, že táto koncertná šnúra, na ktorej odohráva veľkolepú trojhodinovú šou, ešte stále prebieha a konať sa bude až do roku 2024. Čo znamená, že zisk jej tour ešte len narastie.

Domov
Zdieľať
Diskusia