Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2023, 11:00
Čas čítania 0:48
Tereza Šnajdrová

Taylor Swift sa oficiálne stala miliardárkou. Čomu vďačí za tento úspech?

Taylor Swift sa oficiálne stala miliardárkou. Čomu vďačí za tento úspech?
OSOBNOSTI HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

„Nie je to len umelkyňa. Je to ekonomický fenomén,“ uviedol jeden z odborníkov na marketing.

Magazín Forbes v júli vydal správu, podľa ktorej predstavoval čistý majetok speváčky Taylor Swift 740 miliónov dolárov a jej nehnuteľnosti mali hodnotu 80 miliónov dolárov.

Všetci tak očakávali, že speváčka čo nevidieť pokorí hranicu miliardy dolárov. Podľa CNN sa tak nakoniec aj stalo. Taylor Swift vďaka celosvetovému Eras Tour oficiálne vstúpila do klubu najbohatších hudobníkov, medzi ktorými sa už teraz nachádza napríklad Rihanna. 

Čisté imanie Taylor Swift je momentálne 1,1 miliardy dolárov. Míľnik speváčka dosiahla predovšetkým vďaka turné, s ktorým v lete obišla celé Spojené štáty a čoskoro s ním zavíta aj do Európy. Je jednou z mála umelkýň, ktoré tento status dosiahli len na základe hudby a s ňou spojeným koncertovaním.

taylor swift
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Zahraničné médiá uvádzajú, že katalóg albumov speváčky by mal mať hodnotu 400 miliónov dolárov, ďalších 370 miliónov dolárov Swift zarobila predajom vstupeniek a merchu a 120 miliónov dolárov tvoria jej príjmy zo Spotify a z Youtubu. Jej päť domov má hodnotu 110 miliónov dolárov.


Podľa Chrisa Laydena, riaditeľa marketingu v spoločnosti SeatGeek, speváčka prepisuje učebnice ekonomiky v oblasti zábavy. „Nie je to len umelkyňa, je to ekonomický fenomén,“ povedal.

Medzi ďalších hudobníkov a hudobníčky, ktorí prekročili tento míľnik, patria Jay-Z a Beyoncé, ktorí sa stali miliardármi v roku 2017. 

Domov
Zdieľať
Diskusia