Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2014, 17:36
Čas čítania 0:00
tlačová správa

Jo Nesbo prináša Políciu, desiaty príbeh s Harrym Holeom

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Na miestach, kde došlo v minulosti k niekoľkým vraždám, ktoré však nevyriešili, nájdu mŕtvych policajtov. Boli to práve oni, ktorí dané vraždy nedokázali vyriešiť. Všetkých zavraždili nanajvýš brutálnym spôsobom. V nemocnici v Osle zatiaľ leží zranený mu

Kto brutálne vraždí policajtov?

Jo Nesbo prináša Políciu, desiaty príbeh s Harrym Holeom

Na miestach, kde došlo v minulosti k niekoľkým vraždám, ktoré však nevyriešili, nájdu mŕtvych policajtov. Boli to práve oni, ktorí dané vraždy nedokázali vyriešiť. Všetkých zavraždili nanajvýš brutálnym spôsobom.  V nemocnici v Osle zatiaľ leží zranený muž  v kóme. Polícia ho prísne stráži a nikto sa nesmie dozvedieť meno tajomného pacienta...

Keď začnú zavraždení policajti pribúdať, je jasné, že nejde o náhodu. Aj ich zabili drsným spôsobom a všetkých spájajú nevyriešené prípady z minulosti.  Kto trestá políciu za zbabrané vyšetrovania? Neexistujú žiadne stopy a ani najlepší policajný inšpektor Harry Hole nie je k dispozícii. Dokáže ho niekto nahradiť?

Jo Nesbo prináša Políciu, desiaty príbeh s Harrym Holeom

Polícia je desiata kniha série s Harry Holeom. Podľa The New York Times je to „jedna z najtemnejších a najznepokojujúcejších kníh Jo Nesba. Pri tomto nervy drásajúcom thrilleri budú zimomriavky priam hmatateľné.“ Nesbo opäť rozvíja príbeh o ľudskej zlobe, do ktorého vtiahne nielen obete a políciu, ale bravúrnym spôsobom aj svojich čitateľov. „Keď píšem prvú kapitolu knihy, väčšinou som už nad knihou strávil celý rok,“ prezrádza Nesbo, ktorý si precízne všetko naplánuje, aby jeho príbeh dokonale fungoval a vtiahol čitateľa tak, že knihu nedokáže odložiť. Medzi policajtmi má známych a priateľov, ktorí mu veľmi pomáhajú a radia. Dokonca ich pri práci neraz pozoruje. „Musím však pripomenúť, že moje detektívky nemajú byť dokumentom policajnej práce. Na písaní ma baví najmä to, že ide o fikciu,“ dodáva Jo Nesbo. Na skvelú fikciu a premakaný príbeh sa môžete tešiť aj pri Polícii.

„Ako zvyčajne, brilantný Nesbo je niekoľko krokov pred vami...“
The Sun

„Asi doteraz najlepšia kniha s Harry Holeom.“
Mail on Sunday

„Fanúšikovia série s Harry Holeom vedia, čo môžu čakať...a nebudú sklamaní.“
Escapism

Jo Nesbo prináša Políciu, desiaty príbeh s Harrym Holeom

Na severskekrimi.sk nájdete viac mrazivých príbehov z drsného severu a samozrejme aj súťaž o zájazd do Nórska po stopách Harryho Holea, plus ďalších 160 krimi cien.

Domov
Zdieľať
Diskusia