Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. januára 2014, 19:42
Čas čítania 0:00
Gabor Boros

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

KULTÚRA KNIHY
Uložiť Uložené

Mossad, CIA, MI5, FBI, či KGB. Svet tajných agentov je pre nás stále zahalený rúškom tajomstva a možno práve preto hltáme špionážne trilery s takou nedočkavosťou. Zber spravodajských informácií, tajné operácie a protiteroristická činnosť.

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

Mossad, CIA, MI5, FBI, či KGB. Svet tajných agentov je pre nás stále zahalený rúškom tajomstva a možno práve preto hltáme špionážne trilery s takou nedočkavosťou. Zber spravodajských informácií, tajné operácie a protiteroristická činnosť. Utajené vraždy, odstránenie nepohodlných osôb, krvavé akcie. Klasikom špionážneho žánru je v súčasnosti Daniel Silva, ktorého romány sú skvelou kombináciou jeho skúseností zo zákulisia tajných služieb a spisovateľského majstrovstva.

Majster vrah, Zabijak sa vracia, Posol smrti či Špiónka. Už názvy jeho kníh vzbudzujú vo fanúšikoch špionážnych trilerov triašku a neodolateľnú chuť všetko odložiť a vrhnúť sa na čítanie.

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

 

Daniel Silva pracoval dlhé roky ako vojnový reportér pre televíznu stanicu CNN a už vtedy nosil v hlave myšlienku na napísanie špionážneho románu. Keď konečne začal pracovať na svojom prvom príbehu Prísne tajné, zistil, že mu práca v televízii neposkytuje dostatok voľnosti. Preto sa rozhodol pre radikálny krok vo svojom živote a prešiel na voľnú nohu. Riziko sa mu vyplatilo: román Prísne tajné ho vystrelil do pozície najčítanejších autorov špionážnych románov v Spojených štátoch a v mnohých ďalších krajinách. Daniela Silvu preslávila najmä postava agenta Gabriela Allona. Špionážny žáner si pochvaľuje – umožňuje mu využiť znalosti zo zákulisia tajných služieb a zároveň poskytuje dostatočný priestor pre fabuláciu. 16 jeho kníh to dokazuje – bestsellery v mnohých krajinách sveta, pričom každá nová kniha sa bez problémov dostane na najvyššie priečky rebríčkov, napríklad aj toho najprestížnejšieho New York Times Bestseller. Ponúkame vám 5 našich tipov na skvelé špionážne trilery Daniela Silvu.


ANGLIČANKA

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

Začnime tým najnovším, ktorý označujú za to najlepšie, čo kedy Daniel Silva napísal. Izraelský agent Gabriel Allon si žije v ústraní a venuje sa reštaurovaniu obrazov starých majstrov, keď ho starý priateľ z MI5 požiada o pomoc. Zmizla vychádzajúca hviezda britskej politickej scény Madeline Hartová. Únoscovia zrejme odhalili jej temné tajomstvo, ktoré súvisí s premiérom a teraz zostáva sedem dní. Potom Madeline Hartová zomrie...


ŠPIÓNKA 

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

Gabriel Allon si chce užiť pokojný víkend v Londýne, no ten sa končí vo chvíli, keď svojím špiónskym vycvičeným okom spozoruje samovražedného atentátnika. Sleduje ho, no keď vytiahne zbraň a chce ho zneškodniť, zrazia ho k zemi dvaja policajti. Nasleduje explózia, množstvo mŕtvych, nezmyselné krviprelievanie. Allon nechápe a zdrvený sa uchýli do ústrania. Nie však nadlho...


PADLÝ ANJEL 

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

Honosné priestory Vatikánu, Berlín i Viedeň, uličky Istanbulu a útroby Chrámovej hory v Jeruzaleme. Napínavý špionážny príbeh, ktorý sa začne údajnou samovraždou mladej krásnej ženy v Bazilike sv. Petra, no rýchlo sa presúvame po stopách medzinárodného gangu zlodejov a priekupníkov s umeleckými pamiatkami, aby sme sa dostali k čomusi ešte desivejšiemu!


ZRADCA 

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

Príbeh o krvavej pomste a vysokej špionáži siahajúci do medzinárodných finančných a politických kruhov. Gabriel Allon a jeho „Boží tím“ bojujú proti jednému z najmocnejších mužov sveta, ruskému oligarchovi a obchodníkovi so zbraňami Ivanovi Charkovovi. Súboj na život a na smrť vyvrcholí v zasnežených lesoch ďaleko od Moskvy a aj ostrieľaný čitateľ špionážnych románov zatají šokovane dych...

PRÍSNE TAJNÉ 

Prísne tajné! Vstúpte do sveta tajných agentov a konšpirácií!

A napokon povinné čítanie, prvý román Daniela Silvu, ktorý sa stal medzinárodným bestsellerom a autor sa ním zaradil medzi klasikov špionážneho žánru. Nemecko, rok 1944. Vylodenie spojencov v Európe je na spadnutie a vrchné velenie armády zúfalo potrebuje vedieť, kedy a kde k nemu dôjde. Je najvyšší čas aktivovať jedného z posledných Hitlerových špiónov vo Veľkej Británii – dokonale utajeného „spiaceho agenta“, ktorého tam nemecká tajná služba dosadila ešte pred vojnou...

Domov
Zdieľať
Diskusia