Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. júla 2023, 11:10
Čas čítania 0:41
Eduard Starkbauer

Posledná šanca získať ikonické tenisky? Adidas už o pár dní spustí druhú vlnu dopredaja Yeezy

ZAHRANIČIE ADIDAS SPRÁVY ZO SVETA YEEZY
Uložiť Uložené

V prvom kole dopredaja chceli ľudia kúpiť až 4 milióny párov. Nevyšlo však na každého.

Adidas už 2. augusta spustí dopredaj druhej várky vyradených tenisiek Yeezy. Prvá vlna zbavovania sa produktov firme podľa The Guardian pomohla zmierniť ročnú stratu až o 250 miliónov eur. Dôvodom rozpredávania tenisiek, ktoré vznikli v spolupráci s raperom K. Westom, je prerušenie ich spolupráce pre antisemitské komentáre.

Adidas pristupuje k druhej vlne dopredaja, keďže na prelome mája a júna nedokázal uspokojiť dopyt po 4 miliónoch párov v celkovej hodnote vyše 500 miliónov eur. Firma uviedla, že ďalšie tenisky budú okrem jej webu dostupné aj v aplikácii Confirmed a na stránkach vybraných veľkoobchodných partnerov. 

Dopredaj bude zahŕňať návrhy z roku 2022, ako napríklad Yeezy Boost 350 V2, 500, 700, YEEZY SLIDE a Foam RNR. Adidas prisľúbil, že odovzdá „značnú sumu“ z výťažku z predaja organizáciám bojujúcim proti diskriminácii a nenávisti vrátane rasizmu a antisemitizmu. Aký podiel zo zisku bude venovaný, firma nešpecifikovala.

Koniec divízie Yeezy má na Adidas veľký ekonomický dosah a firme reálne hrozí, že prvýkrát za 31 rokov skončí rok v strate. Minulý rok pritom ešte vygenerovala prevádzkový zisk takmer 700 miliónov eur.

Hoci sa Kanye West s gigantom Adidas nerozišiel v najlepšom, o dopredaj Yeezy je už teraz enormný záujem.
Hoci sa Kanye West s gigantom Adidas nerozišiel v najlepšom, o dopredaj Yeezy je už teraz enormný záujem. Zdroj: Adidas
Domov
Zdieľať
Diskusia