Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2023, 16:10
Čas čítania 1:08
Dominik Vetrák

Ako to vyzerá, keď sa človek mení na upíra? Pri tomto seriáli sa pobavíš ako už dávno nie

Ako to vyzerá, keď sa človek mení na upíra? Pri tomto seriáli sa pobavíš ako už dávno nie
Zdroj: FX/DIsney+
FILMY A SERIÁLY WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Uložiť Uložené

Tisícroční upíri žijú v modernom New Yorku a nedarí sa im zapadnúť. Slúži im homosexuálny komorník, ktorý sa chce stať upírom.

Piata séria komediálneho mockumentary seriálu What We Do in the Shadows má za sebou už prvé tri časti a poriadne sme sa pri nich zabavili. Po tom, čo Nadji zhorel upírsky nočný klub, sa snaží vyrovnať s tým, že bábike, v ktorej sídli jej duša, zlomila obe nohy. Ich komorník Guillermo sa zase na konci štvrtej série premenil na upíra.

Odporúčané
KVÍZ: Ktorý slávny herec sa skrýva pod filmovou maskou? KVÍZ: Ktorý slávny herec sa skrýva pod filmovou maskou? 21. júla 2023, 13:30

Avšak niečo mu v plnej premene bráni a spoločne s Laszlom sa snažia prísť na to, čím to bude. „Gizmov“ majster Nandor nič netuší. Ak sa sluha nechá premeniť iným upírom ako svojím majstrom, je to veľká hanba, od ktorej chcú Nandora ušetriť. Ten tak netuší, prečo sa Guillermo správa čudne a je neustále s Laszlom.

What we do in the shadows
Zdroj: FX/Disney+

Bojí sa, že o neho príde, a tak sa ho snaží zaujať. Napríklad tým, že vzlietne do vesmíru. To všetko sa stane v epizóde, v ktorej Laszlo vyjde von počas slnečného dňa asi ako jediný upír v histórii a Nadja si vymení telá so svojou bábikou a následne aj s upírom Colinom, čím vznikne scéna à la Malignant. V seriáli What We Do in the Shadows sa neustále deje niečo bizarné, vtipné a originálne. 

Piata séria nadväzuje na vysokú kvalitu predošlých sérií. Okrem tradičného suchého humoru ponúka aj množstvo vynikajúcich hlášok a charakterový vývin jednotlivých postáv. Tvorcovia navyše potešili fanúšikov seriálu obľúbenými postavami už v prvých troch epizódach. 

What we do in the shadows
Zdroj: FX/Disney+

Piata séria What We Do in the Shadows dokazuje, že stále ide o jeden z najlepších a najvtipnejších seriálov súčasnosti. Má fantastické postavy, ktorým nejde nefandiť a ktoré milujeme s každou epizódou viac a viac. Ak niekto hľadá seriál, pri ktorom sa pobaví a zažije veľmi originálne spracovaný humor a výplň sitcomových epizód, tento bravúrny seriál nájde na HBO Max či Disney+. 

Domov
Zdieľať
Diskusia