Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2023, 11:10
Čas čítania 0:45
Martin Adam Pavlík

Boxerský zápas roka. Tyson Fury sa pobije s bývalým šampiónom UFC

Boxerský zápas roka. Tyson Fury sa pobije s bývalým šampiónom UFC
Zdroj: Getty Images/Julian Finney
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOX TYSON FURY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ich súboj uvidíme na jeseň.

Fanúšikov bojových športov čaká jedinečný boxerský zápas, o ktorom sa šepkalo už dlhšie, no konečne je to oficiálne. Ako informoval portál ESPN, v ringu si zmerajú sily 28. októbra neporazený britský boxer Tyson Fury a kamerunský bývalý šampión UFC Francis Ngannou.

Pobijú sa v Rijáde v Saudskej Arábii a zatiaľ nie je jasné, či pôjde len o exhibíciu alebo profi súboj. Ngannou, prezývaný The Predator, debutoval v UFC v roku 2015 a odvtedy získal cenné skalpy.

francis ngannou
Zdroj: Getty Images/Gregory Shamus


Stal sa katom dovtedy najobávanejších bojovníkov Andreia Arlovského, Caina Velasqueza, Juniora dos Santosa. Napokon v roku 2021 knokautoval aj Stipeho Miocica a stal sa kráľom divízie ťažkých váh. 

Titul stihol obhájiť, no následne sa nepohodol so šéfom organizácie a ich cesty sa rozdelili. Ako sme písali v tomto článku, Ngannou drží od roku 2018 svetový rekord v najtvrdšom údere. Vyrastal v chudobnom malom meste Batié v africkom Kamerune a už od detstva musel tvrdo drieť.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Dvestošesťcentimetrový obor Tyson Fury má v boxe mimoriadny rekord 33 výhier z 34 zápasov (len jeden skončil remízou), pričom 24-krát dokázal súperov knokautovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia