Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júla 2023, 9:00
Čas čítania 3:15
Dominik Vetrák

2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz

2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz
Zdroj: Apple TV+/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY NAJHORŠIE FILMY A SKLAMANIA ROKA 2023
Uložiť Uložené

Niektoré filmy a seriály sú fajn, ale nemôžeme sa zbaviť pocitu, že nenaplnili svoj potenciál a mohli byť lepšie.

Každý rok vidíme v kinách a na streamingových službách veľa priemerných či dokonca zlých filmov a seriálov. Mnohé z nich sú pozerateľné a ako-tak sme si ich aj užili (ako napríklad tretiu sériu Ted Lasso). Nedokážeme sa však pri nich zbaviť pocitu, že nenaplnili svoj potenciál. 

Medzi sklamaním a zlým filmom je niekedy veľmi tenká hranica. Každý divák to môže vnímať inak, najmä keď od niektorých z týchto filmov nečakal vôbec nič. To môže platiť pre počiny, ako napríklad Renfield, Hypnotic, Magic Mike 3, Luther či Shazam 2, ktoré dopadli v najlepších prípadoch len priemerne, ale nikto asi neveril, že môžu skončiť lepšie.

Odporúčané
RECENZIA: Nimona od Netflixu – nič krajšie zo sveta queer a transrodovosti tento rok neuvidíš. Je to však kvalitný animák? RECENZIA: Nimona od Netflixu – nič krajšie zo sveta queer a transrodovosti tento rok neuvidíš. Je to však kvalitný animák? 4. júla 2023, 18:00

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – zlý film

Nikto asi od trojky Ant-Mana veľa nečakal, obzvlášť po dvoch priemerných filmoch. Záver trilógie však kompletne prekonal všetky očakávania, keď do kín prišiel príšerný film, ktorý podľa nášho názoru vôbec nemal vzniknúť.

Marvel má k dispozícii zaujímavejšie postavy, ktoré by si zaslúžili vlastné filmy, ale Ant-Man (a jeho rodina) už divákom jednoducho nemá čo ponúknuť. Ak tvorcovia potrebovali predstaviť nového hlavného záporáka Kanga, mohli tak urobiť v hocijakom inom filme.

Okrem existencie Kanga tento film neoplýva ničím významným, či už z hľadiska rozšírenia príbehu v prepojenom svete Marvelu, alebo pre samotných divákov. Tí v kine videli len emočne vyprahnutý film s príliš malým množstvom originálnych nápadov. Vôbec nefungoval humor a z akcie si už nikto nič nepamätá.

Ant-Man
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures


Transformers: Rise of the Beasts – sklamanie a zlý film zároveň

Fakt, že je to naozaj zlý film, už nikoho neprekvapí, séria Transformers je plná zlých filmov. Veľa divákov je však sklamaných, že po podarenom Transformers filme o Bumblebeem sa producenti a scenáristi v štúdiu Paramount Pictures rozhodli ignorovať to, čo v tom filme fungovalo, a vrátiť sa k tomu, čo mu predchádzalo (a bolestivo nefungovalo).

Rise of the Beasts má slabší príbeh, veľmi jednoduché ľudské postavy, sterilnú či opozeranú akčnú stránku. Novinkou sú nezaujímaví roboti a nekvalitné vizuálne efekty, čo je vo filme s veľkými robotmi dosť veľký problém.

Je to prekvapivo nudný blockbuster bez charizmatických záporákov, ktorí mohli byť nemí a nič by to na ich osobnosti nezmenilo. Navyše potenciál robotov, ktorí sa transformujú do zvierat (Beasts), tvorcovia nevyužili dostatočne. Najsvetlejšími bodmi filmu sú herec Anthomy Ramos a robot Mirage s hlasom Peta Davidsona. 

Transformers: Rise of the Beasts
Zdroj: Universal

Ted Lasso (3. séria) – fajn seriál, ale veľké sklamanie

S každou ďalšou sériou seriálu to šlo dole z kopca a je len dobre, že sa to skončilo, pretože štvrtá séria mohla byť už katastrofická. Tvorcovia sa v tretej sérii akoby úplne prestali snažiť udržiavať konzistentnú kvalitu vedľajších príbehov.

Nezmyselne zdvojnásobili dĺžku epizód, ktoré majú častokrát viac ako hodinu. Je pravda, že sme sa na každú z nich pozerali radi, keďže stále išlo o podarený feel-good seriál, ale ak od obsahu čakáš viac, budeš sklamaný.

Medzi najhoršie časti seriálu patril prerod Natea naspäť na milého chlapíka a to, že mu úplne každý odpustil bez akejkoľvek diskusie. Vzťahy neprešli dostatočnou (v tomto prípade žiadnou) transformáciou a chýbala tomu dramatická katarzia. Celá táto dejová línia v podstate len vyšumela do prázdna. Otrasná bola aj nasilu tlačená lesbická romantická línia postavy Keeley a viacero nezmyselných príkladov správania postáv.

V recenzii sme viac rozoberali aj nelogické veci v scenári a deji. Tretia séria Ted Lasso je stále fajn, a keďže postavy seriálu milujeme, užili sme si ju. Až príliš častokrát sme však počas jej sledovania gúľali očami, krútili hlavou a búchali si po čele. 

Ted Lasso
Zdroj: Apple TV+

65 – zlý film a sklamanie zároveň

Aj Adam Driver potrebuje platiť účty. Z akého iného dôvodu by sa upísal tomuto tragickému blockbusteru? Už trailery odhalili, že sa v tomto sci-fi filme Driverova postava cestujúca vesmírom dostane do kolízie s asteroidmi a skončí na planéte Zem, akurát 65 miliónov rokov v minulosti.

Planétu vtedy obývali dinosaury a Driverova postava s nimi musí bojovať o prežitie a ochraňovať pritom malé dievča, ktoré prežilo haváriu vesmírnej lode. Bolo by super, keby tvorcovia dokázali udržať tento dejový zvrat až do premiéry, namiesto toho na to však lákali v traileroch, ktoré veľa ďalších zaujímavých atrakcií neponúkli.

Film bol nakoniec celkom nudný, chýbali mu originálne nápady, Adam Driver nemal čo hrať, keďže jeho postava bola dosť generická a ani tej oku lahodiacej akcie nebolo veľa. Totálne zbytočný film, na ktorý si niekto spomenie asi len vďaka podobným článkom, ako je tento. 

Adam Driver v sci-fi trileri 65.
Adam Driver v sci-fi trileri 65. Zdroj: Sony Pictures Entertainment
Anketa:
Ktorý film či seriál z článku najviac sklamal teba? 
65
Ted Lasso
Cocaine Bear
Ant-Man 3
Transformers: Rise of the Beasts
So všetkými týmito som bol spokojný
Sklamalo ma niečo iné (napíš do komentáru, čo)
65
17 %
37 Hlasov
Ted Lasso
8 %
17 Hlasov
Cocaine Bear
8 %
17 Hlasov
Ant-Man 3
45 %
95 Hlasov
Transformers: Rise of the Beasts
8 %
17 Hlasov
So všetkými týmito som bol spokojný
8 %
16 Hlasov
Sklamalo ma niečo iné (napíš do komentáru, čo)
6 %
13 Hlasov

Cocaine Bear – zlý film

Cocaine Bear je priemerná komédia, ktorá mala o čosi väčší potenciál. Ako už názov napovedá, príbeh je o medveďovi, ktorý sa nadroguje kokaínom a začne vyvádzať, vraždiť a besnieť v lesoch. Do toho sa zapletú úrady, drogoví díleri a niekoľko ďalších nešťastníkov, ktorí musia čeliť šialenému medveďovi. 

Bohužiaľ, väčšinu vtipných scén diváci videli v traileroch. Filmu trochu zráža nohy aj kvalita vizuálnych efektov. Herci ako Ray Liotta, Keri Russell či O’Shea Jackson hrajú dobre a vytvárajú fajn, uvoľnenú atmosféru, ale nezaujímavý scenár im vôbec nepomáha.

Film by možno lepšie fungoval ako polhodinový skeč, pretože aj tá 90-minútová stopáž sa vlečie. Trápne pokusy o humor tomu tiež nepomáhajú. 

Cocaine Bear
Zdroj: Cinemart
Domov
Zdieľať
Diskusia