Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2023, 14:41
Čas čítania 0:33
Dominik Vetrák

Tvorca Black Mirror nechal ChatGPT napísať scenár novej epizódy: „Bola to sračka“

Tvorca Black Mirror nechal ChatGPT napísať scenár novej epizódy: „Bola to sračka“
Zdroj: Netflix / The One
TECH BLACK MIRROR CHAT GPT
Uložiť Uložené

Tvorca a scenárista seriálu Charlie Brooker sa očividne nebojí, že by umelá inteligencia tak skoro nahradila špičkových scenáristov.

Tvorca a scenárista seriálu Black Mirror Charlie Brooker poskytol magazínu Empire rozhovor, v ktorom rozprával aj o novej sezóne seriálu. Tá na Netflixe vyjde už 15. júna. Brooker prezradil, že sa počas predprodukcie snažil cez umelú inteligenciu ChatGPT vytvoriť epizódu Black Mirror.

Odporúčané
Sony kúpilo Spider-Mana pred 25 rokmi za smiešnych 7 miliónov dolárov. Odvtedy im zarobil miliardy Sony kúpilo Spider-Mana pred 25 rokmi za smiešnych 7 miliónov dolárov. Odvtedy im zarobil miliardy 7. júna 2023, 14:00

„Zadal som tam príkaz: ,Vygenerovať epizódu Black Mirror.‘ Na prvý pohľad sa to zdalo v poriadku, ale keď som si to čítal znova, uvedomil som si, že je to srač*a. AI len pozbierala synopsie z predošlých epizód a spojila ich dokopy. Nebolo na tom absolútne nič originálne.“

Brooker však povedal, že si vďaka AI uvedomil, že sa v rámci príbehov Black Mirror začína opakovať, keď je až príliš veľa z nich o tom, že sa ľudia ocitnú v nejakom počítačovom programe či vo virtuálnej realite. Rozhodol sa preto vytvoriť 6. sériu trochu inak, no viac o tom neprezradil.

Domov
Zdieľať
Diskusia