Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2023, 21:16
Čas čítania 0:32
Radka Klučárová

Apple predstavuje revolučný Vision Pro: Virtuálnu realitu môžeš ovládať iba pohybom očí, z ceny sa ti zatočí hlava

TECH APPLE SPRÁVY ZO SVETA VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Revolučná novinka, ktorá kombinuje virtuálne prvky so skutočným svetom.

Spoločnosť Apple dnes na podujatí WWDC 2023 predstavila svoje prvé VR/AR okuliare Vision Pro. S okuliarmi budú môcť používatelia sledovať virtuálny priestor a zároveň reálny svet okolo seba. 

Vision Pro sa dajú ovládať iba pohybom očí. V praxi to znamená, že aplikáciu bude možné otvoriť a používať iba pohľadom. Okrem toho okuliare snímajú gestá rúk a umožňujú ovládanie dotykom. Cez čelné sklo používateľ jasne vidí svoje okolie. Virtuálne prvky sú zobrazené a premietané s tieňmi, vďaka čomu má používateľ pocit, že sú umiestnené v reálnom priestore.

Technológia Vision Pro však umožňuje sledovať virtuálnu obrazovku, akoby bola nepriehľadná. V prípade, že systém zaregistruje prihovárajúcu sa osobu, jej jas sa automaticky stlmí. 

Nadšenci považujú Apple AR headset s cenovkou od 3 499 dolárov za technologickú revolúciu. Okuliare používateľom umožnia celkom nový zážitok zo sledovania filmov alebo z videohovorov. 

Apple vision pro
Zdroj: Apple
Domov
Zdieľať
Diskusia