Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. mája 2023, 1:17
Čas čítania 5:48
Martin Adam Pavlík

Rytmus si v ringu prešiel peklom, ustál však najtvrdšie rany uznávanej MMA legendy (Report z Fight Night Challenge 4)

Rytmus si v ringu prešiel peklom, ustál však najtvrdšie rany uznávanej MMA legendy (Report z Fight Night Challenge 4)
Zdroj: Fight Night Challenge
ŠPORT ATTILA VÉGH BOJOVÉ ŠPORTY BOX FIGHT NIGHT CHALLENGE FNC 4 PETR KNÍŽE RYTMUS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ako dopadol štvrtý turnaj organizácie Fight Night Challenge?

Mestská športová hala v Trnave sa v sobotu 13. mája zaplnila fanúšikmi boxu. Prišli sa pozrieť na dvanásť atraktívnych zápasov, nakoniec boli svedkami parádnych pästných prestreliek aj tvrdých knokautov. Napriek tomu, že v zápasovej karte tentoraz nebolo toľko celebrít ako na predchádzajúcich akciách organizácie, o to viac si prišli na svoje praví nadšenci bojových umení.  

Zo športového hľadiska šlo hádam o najlepší Fight Night Challenge (FNC). Galavečer odštartoval dynamický duel dvadsaťdvaročného Josepha Kostúra zo Zvolena a Ilcha Kostovského z Macedónska, ktorý však trénuje v trnavskom Spartakus Fight Gyme (SFG) a je sparingpartnerom Attilu Végha.

Attila Végh FNC 4 Fight Night Challenge box
Zdroj: Fight Night Challenge

Boxerské vojny aj prvý knokaut večera

Síce nižší, ale skúsenejší Kostúr začal súpera od začiatku tlačiť a udávať tempo, Kostovski sa rozhodne nedal a skvele kontroval. Obaja si nič nedarovali už od prvej minúty a takto to vyzeralo až do posledných sekúnd tretieho kola. Bodových rozhodcov napokon viac presvedčil Kostúr.

Odporúčané
Dominik je bodyguard, stráži raperov aj deti prominentov: V klube dávam pozor, aby im niekto nehodil niečo do pitia Dominik je bodyguard, stráži raperov aj deti prominentov: V klube dávam pozor, aby im niekto nehodil niečo do pitia 24. marca 2024, 9:30

Diváci v hale aj pred obrazovkami si nemohli priať lepší úvod, a to ešte netušili, že v podobnom duchu sa bude niesť aj druhý zápas medzi Filipom Hačkom a Mariánom Mišalkom. Predviedli strhujúcu trojkolovú boxerskú vojnu. „Bomby“ lietali z oboch strán, lepší však bol podľa rozhodcov Hačko. 

Prvý knokaut večera priniesli až ťažké váhy. Sily v ringu si zmerali Ján Murcin a Ivan Lipkovics. Zápas skončil už po minúte a desiatich sekundách, keď poriadne namotivovaný Murcin priam zdemoloval súpera a dostal halu do varu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Súboj elity a odvážna výzva

V strhujúcom tempe zostali aj ďalší bojovníci – bývalý „farmár“ Šimon Koleň a bývalý účastník reality šou Love Island a Survivor Nathan Dzaba. Zatiaľ čo druhý menovaný mal pred zápasom na konte dva MMA duely (v Oktagone prehral a v Clash of the Stars vyhral), Koleň si na predchádzajúcom turnaji zaboxoval s agresívnym Kristiánom Mesíčkom, pričom vtedy vybojoval „iba“ remízu.


Ich odvetu sme mali vidieť práve na tomto turnaji, pre problémy so zákonom nakoniec Mesíček nemohol nastúpiť a nahradil ho práve skúsenejší Dzaba. V ringu opäť ukázal veľký progres, tentoraz však s prehľadom 3 : 0 na body zvíťazil lepšie pripravený Koleň. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Nasledoval tvrdý súboj medzi skutočnou boxerskou špičkou. Postavili sa proti sebe dvaja kamaráti, slovenskí reprezentanti a niekoľkonásobní šampióni Viliam Tankó a Michal Takács. V ringu však kamarátstvo dali úplne bokom a šli naplno. 

Avšak zatiaľ čo Tankó bol dravší a snažil sa zo zápasu viackrát spraviť vyslovene nemilosrdnú bitku, protivník sa dokázal dôsledne udržať na uzde a v presnosti bol oveľa precíznejší. Rozhodcovia dali nakoniec všetky tri kolá Takácsovi. Ten v pozápasovom rozhovore vyzval obávaného českého postojára Vaška Siváka.

Rana ako z dela a nešťastné zranenie

Druhý knokaut večera priniesol po Murcinovi ďalší obor Michal Mošpan. Bývalý účastník reality šou Farma poslal fitness trénera Braňa Martanoviča už po pár sekundách prvýkrát k zemi ukážkovou kombináciou úderov. Keď sa postavil, Mošpan ho zasypal ďalšími na spánok, no osudnou sa stala rana priamo na bradu, ktorá Martanoviča vypla a nevedel sa po nej už sám postaviť.

Mošpan prekonal pôvodný rekord Murcina, keďže zápas ukončil do minúty (trval len 55 sekúnd). Z jeho výkonu neboli unesení len komentátori duelu Samuel „Pirát“ Krištofič a Robo Kmeťo, ale podľa ovácií aj celá športová hala. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)



Do ringu hneď nato nabehol šampión organizácie DFN Radek „Ruchy“ Roušal, známy aj z Oktagonu, a boxer či komik Adam „Bergino“ Berger. Prvý menovaný bol obrovským favoritom u bookmakerov a status skúsenejšieho a tvrdšieho bojovníka v ringu jasne potvrdil.

Síce s ním Bergino zo začiatku skvele držal tempo a rozdal niekoľko dobrých rán, Čech na konci kola bez milosti zatlačil a spustil spŕšku nepríjemných úderov, ktoré zanechávali na tvári Slováka viditeľné stopy. Dostal ho do problémov, no Berger si po gongu získal obdiv fanúšikov za to, že dokázal všetky Roušalove „bomby“ ustáť.

Odporúčané
Oktagon oznámil atraktívny titulový súboj. Patrik Kincl sa po ťažkom zranení vracia do klietky, stretne sa s Piotrom Wawrzyniakom Oktagon oznámil atraktívny titulový súboj. Patrik Kincl sa po ťažkom zranení vracia do klietky, stretne sa s Piotrom Wawrzyniakom 23. februára 2024, 15:00

Zápas bohužiaľ skončil predčasne hneď v druhom kole, keďže si Bergino zranil lakeť a nemohol pokračovať. S Roušalom si tak aspoň symbolicky dal priamo v ringu pivo. Čech bol následne vyhlásený za víťaza zápasu, pričom načrtol, že by sa rád ukázal na turnaji FNC aj v budúcnosti. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Najväčšia nuda, hneď nato zápas večera

Po vyhrotenom staredowne raperov Paliho „Hariho“ Vaška a Josefa „Dynamica“ Adama na piatkovom vážení diváci čakali besný začiatok a možno aj rýchly koniec v prvom kole. Napokon však boli svedkami úplného opaku. Napriek tomu, že Vaško je zároveň päťnásobný šampión v kickboxe, šlo o najnudnejší zápas na celej karte.

Obaja boxeri boli prekvapivo až príliš opatrní, držali si bezpečnú vzdialenosť a nepúšťali sa do žiadnych prestreliek. Aj v tomto prípade diváci videli predčasný koniec, avšak nechcený. Vaško súperovi v rohu ringu prekvapivo adresoval nepovolený úder, konkrétne lakeť do zátylku, na čo mu na oplátku Adam vrazil ranu a v ringu sa zrazu strhla šarvátka, keďže doň vstúpil tím oboch zápasníkov a chceli si to tiež vyriešiť ručne stručne. Situácia sa napokon upokojila a „Hari“ bol diskvalifikovaný. 

O jednoznačný zápas večera sa neskôr postaral Denis Farkaš s Denisom Gondžalom. Títo dvaja zápasníci sa najskôr pobili pod MMA pravidlami koncom minulého roka, pričom vyhral Gondžala na submisiu. Dohodli sa na odvete v boxe, pričom podľa očakávaní nakoniec v postoji dominoval borec z SFG.

Neustále ostré výmeny zdvíhali divákov zo sedačiek, v treťom kole však už viditeľne Gondžala strácal dych a ťahal za kratší koniec. Aj tak stále hrozil nebezpečnými údermi. Farkaš presvedčil všetkých bodových rozhodcov a vyhral jednomyseľne na body. V pozápasovom rozhovore ešte vyzval Gondžalu na jeden MMA zápas, aby podľa vlastných slov zavŕšili trilógiu a ukončili nadobro vzájomný spor.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Trnavské „prekliatie“ pokračuje

Hneď nato bola na programe ďalšia očakávaná odveta dvoch populárnych MMA zápasníkov, dobre známych z Oktagonu, Mareka Bartla a Karola Ryšavého. Práve v klietke si prvýkrát zmerali sily pred dvoma rokmi a úspešnejší bol Ryšavý, zvíťazil po troch kolách na body. Odvetu v boxe sme mali vidieť už na treťom turnaji Fight Night Challenge, Ryšavý však utrpel ťažkú zlomeninu sánky v dueli s Vladom Lengálom.

Odporúčané
Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou 21. februára 2024, 9:30

Pokým sa zotavoval, Bartl súperil v ringu s bývalým tímovým kolegom Robom Pukačom, no prehral na body. Keďže Bartl aj Ryšavý mali len pred mesiacom zápasy v Bratislave, dohodli sa na otvorenej váhe bez limitov, čo v deň váženia spôsobilo, že prvý menovaný mal o vyše desať kilogramov viac a vyzeral už na pohľad mohutnejšie.  

I keď Ryšavý veľmi chcel prelomiť kliatbu, ktorú mu vraj trnavská hala priniesla (práve tam prehral spomínaný zápas s Lengálom), Bartl bol tvrdší, razantnejší a na svoju váhu až prekvapivo bleskovo rýchly. Trafil viac signifikantných úderov, vďaka čomu zaslúžene vyhral. Obaja v každom prípade predviedli parádny zápas a ukázali krásny technický box.

Fight Night Challenge Bartl Ryšavý
Zdroj: Fight Night Challenge

Momo verzus Hossa

Nabitý večer sa chýlil ku koncu. Pred hlavným zápasom medzi raperom Patrikom „Rytmusom“ Vrbovským a Petrom „Monsterom“ Knížem divákov ešte nabudili ostrieľaní veteráni tých najprestížnejších svetových organizácií. Bol to bývalý šampión Bellatoru aj premožiteľ Karlosa Vémolu Attila Végh a bývalý zápasník UFC – skúsený Američan Erik Spicely. 

Podľa očakávaní si precízne uchmatol výhru pre seba slovenský zápasník, Spicelyho však nedokázal ukončiť pred limitom. Relatívne opatrne a takticky ho však počas troch kôl „prebodoval“ a po zápase pozdravoval svojho dlhoročného rivala Karlosa Vémolu, s ktorým by sa mal znova pobiť koncom tohto roka. 

Odporúčané
Flexking prišiel so sekáčom na mäso, Baron na vozíku vulgárne urážal Pimpinočku. Tlačovka Fight Night Challenge bola čistý bizár Flexking prišiel so sekáčom na mäso, Baron na vozíku vulgárne urážal Pimpinočku. Tlačovka Fight Night Challenge bola čistý bizár 16. februára 2024, 8:00

Potom prišiel do klietky spolumajiteľ Fight Night Challenge Eduard Gerek, aby oznámil hlavný zápas ďalšieho, v poradí piateho turnaja. Uskutoční sa v Bratislave 2. decembra. O výhru sa v ňom pobije drsný bratislavský raper Momo s hokejistom Marcelom Hossom. Diváci mohli vidieť už aj prvý staredown.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Nemilosrdná demolácia

Následne už prišlo to, na čo čakali tisícky divákov na Slovensku a v Česku. Počas nástupovky Killing in the Name od Rage Against the Machine nabehla sebavedome do ringu česká MMA legenda Petr Kníže.

Napriek tomu, že pre Monstera to bola boxerská premiéra, odštartoval hneď, ako zaznel gong, čistú demoláciu súpera. Od prvých sekúnd vytvoril na Rytmusa obrovský tlak, ktorý rapera zjavne prekvapil a nevedel na to patrične reagovať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)



V tomto štýle sa niesol zápas až do tretieho kola. Monster bol skvele kondične pripravený a raperovi nedal ani na chvíľu vydýchnuť. Šiel stále vpred ako rozbehnutý vlak a rozdával údery z každej strany. Síce pred zápasom vravel, že to bude len priateľský box, nakoniec súperovi vôbec nič nedaroval.

Vrbovský si prešiel peklom, avšak zniesol aj tie najtvrdšie údery Monstera a dobojoval zápas do úplného konca so cťou, za čo si nepochybne zaslúži obrovský rešpekt a uznanie. Monster sám priznal v pozápasovom rozhovore, že nechápal, ako to Rytmus vydržal. „Má asi betónovú hlavu ako ja,“ smial sa Čech. Raper následne uznal, že podobný tlak ešte nikdy nezažil, no je vďačný za skúsenosť.  

Fight Night Challenge FNC 4 Rytmus Monster
Zdroj: Fight Night Challenge
Domov
Zdieľať
Diskusia