Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2023, 16:03
Čas čítania 2:13
Daniel Mikolášik

Influencerka Ráchel opäť v slzách: Opísala stretnutie s Tomy Kottym vo svojom byte. Sťahuje sa do bezpečia

OSOBNOSTI DOMÁCE NÁSILIE INFLUENCERI INSTAGRAM TOMY KOTTY
Uložiť Uložené

Počas posledného stretnutia so svojím bývalým, ktorý ju týral, vraj zažila taký šok, že začala nekontrolovateľne vrieskať.

Ráchel Karnižová, známa z Instagramu pod pseudonymom Rachellkka, minulý týždeň prehovorila o domácom násilí, ktoré zažila na vlastnej koži. Na sociálnej sieti podrobne opísala, ako ju jej expartner a známy slovenský moderátor a muzikant Tomy Kotty (civilným menom Tomáš Drahoš) fyzicky aj verbálne týral.

Odporúčané
Influencerka Rachellkka prehovorila o domácom násilí: moderátor Tomy Kotty ju bil do krvi a prial jej smrť Influencerka Rachellkka prehovorila o domácom násilí: moderátor Tomy Kotty ju bil do krvi a prial jej smrť 11. apríla 2023, 15:49

Influencerka, ktorá sa v minulosti objavila aj v súťaži krásy Miss Universe, sa vo štvrtok 20. apríla opäť vyjadrila k svojej traume z domáceho násilia a opísala aj posledné stretnutie s jej bývalým priateľom Tomášom Drahošom. Počas tohto stretnutia vraj zažila taký šok, že začala nekontrolovateľne vrieskať.

Pri spomínaní na to sa Ráchel na Instagrame až rozplakala, pričom dodala, že plače prvýkrát po tom, čo otvorene prehovorila o kauze na sociálnej sieti. Uviedla aj to, že sa sťahuje do bezpečnejšieho bytu.

Tak som vrieskala, že mi ešte polhodinu zvonilo v ušiach, prezrádza Ráchel

„Odchádzam teraz do nového bytu, kvôli tomu, že je to v bezpečnej budove, je tam kamerový systém a nedostane sa tam nikto, kto tam nebýva. V tejto budove som kontrolu nemala, necítila som sa tu bezpečne a práve preto odchádzam,“ uviedla na sociálnej sieti.

„Viem, že by som tu už nemohla ostať, pretože vždy, keď som sa vracala domov, som sa cítila hrozne a mala som strašný strach. Vtedy, ako zdemoloval byt, tak v sobotu večer som bola u kamarátky, vracala som sa domov, tak som volala s kamoškou, ak by tam náhodou bol,“ vysvetľuje na Instagrame.

 
„Otvorila som dvere, bolo tam zasvietené a zrazu sa ozval jeho hlas a ja som začala totálne vrieskať. Tak som vrieskala, že mi ešte polhodinu zvonilo v ušiach. On mi povedal iba to, že mi priniesol kľúče, a tak aj bolo. Teraz vždy keď idem domov, tak mám strach, že sa bude toto diať, a vždy sa bojím otvoriť dvere. Toto je ten najhorší pocit na svete,“ dodala influencerka so slzami v očiach.

Prípad je už v rukách polície

Na prípad domáceho násilia odvtedy stihol reagovať aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý prisľúbil, že prípad nezostane zo strany orgánov činných v trestnom konaní nepovšimnutý a bude dôkladne objasnený. Polícia však medzičasom začala trestné stíhanie len v jednom prípade napadnutia.

Odporúčané
Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) 4. mája 2024, 9:30

Ráchel sa totižto ani po jednom z napadnutí neodhodlala podať na svojho expriateľa trestné oznámenie. Po prvej bitke za ňu na Kottyho podal trestné oznámenie niekto iný, naposledy však nikto neupozornil príslušné autority. 

Policajný prezident Štefan Hamran pre Nový Čas uviedol, že po druhom, medializovanom napadnutí neprišla Ráchel ani nikto z jej blízkych nahlásiť trestný čin na príslušnom policajnom oddelení. Polícia tak má zviazané ruky a s vyšetrovaním nemôže ani začať.

„Dozvedeli sme sa to zo sociálnych sietí, že došlo k nejakému ďalšiemu násilnému aktu. Poškodená odišla na dovolenku k moru. Keď sa vrátila, naša kriminálka ju kontaktovala, lebo potrebovala informácie k tomu skutku. Povedala, že na dovolenke si to v podstate rozmyslela a ona mu odpustila,“ priblížil Hamran pre Nový Čas a dodal, že v prvej veci vedú viacero trestných konaní. V jednom z nich už dokonca vzniesli voči Tomy Kottymu obvinenie.

Ak zažívaš násilie alebo nemáš istotu, kde hľadať pomoc, k dispozícii ti je národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212.

Všetky krízové linky, poradne, krízové centrá pre týrané ženy, deti a obete domáceho násilia nájdeš zhrnuté v tomto dokumente od Koordinačno-metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie (rozdelené podľa regiónov).

Nie je pravda, že ti nikto nebude veriť.
Domov
Zdieľať
Diskusia