Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2023, 10:40
Čas čítania 0:47
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Šokujúce k. o. Adesanya poslal k zemi dlhoročného rivala, čo šampiónovi odkázal Jiří Procházka?

VIDEO: Šokujúce k. o. Adesanya poslal k zemi dlhoročného rivala, čo šampiónovi odkázal Jiří Procházka?
Zdroj: Getty Images/Carmen Mandato
ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Turnaj UFC 287 priniesol veľkolepé vyvrcholenie. Na trón strednej váhy UFC zasadol staronový šampión.

Israel Adesanya sa v hlavnom zápase turnaja UFC 287 v Miami postavil v očakávanej odvete proti Alexovi Pereirovi, ktorý ho v minulom roku obral o opasok. Za poslednú tvrdú porážku sa „The Last Stylebender“ pomstil a brazílskemu bojovníkovi uštedril k. o. v druhom kole.

Do prvého kola obaja bojovníci nastúpili skôr takticky, v tom druhom sa však tempo vystupňovalo. Ku koncu kola zatlačil Pereira svojho súpera k pletivu a zasadil tvrdú kombináciu úderov, Israel Adesanya však v tej chvíli vystrelil nekompromisnú presnú pravačku, ktorá šampiónom otriasla a ktorou rozhodol zápas.

Reakcie ostatných svetových zápasníkov na seba nenechali dlho čakať. „Majstrovská práca,“ odkázal Jiří Procházka. „Wow! Izzy sa vrátil vo veľkom štýle,“ napísal Michael Chandler.

Alex Pereira a Israel Adesanya majú medzi sebou dlhú históriu. Bol to už ich štvrtý vzájomný zápas. Pred rokmi sa proti sebe dvakrát postavili v kickboxe a minulý rok po prvýkrát v MMA. Doteraz v každom zápase zvíťazil Brazílčan a Adesanya si na svoj triumf musel počkať až do sobotňajšej noci. Adesanya cestu za odvetou opísal ako pravdepodobne „najlepšiu príbehovú líniu v histórii MMA“.

Domov
Zdieľať
Diskusia